in

Porečki poduzetnik David Šakota donirao 15 tisuća kuna za Hitnu pomoć

Vrijednu donaciju u iznosu od 15 tisuća kuna donirao je danas porečkoj Ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije mladi poduzetnik David Šakota iz porečkog restorana Peterokutna kula. Službena primopredaja donacije izvršena je danas u prostorima porečke Ispostave, a prisustvovali su joj uz donatora, dr. Gordana Antić, voditeljica Ispostave i njezini djelatnici, te zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Poreča-Gordana Šušljik, posrednica u ovoj donaciji.

-Vjerujemo da je hitna pomoć jedna od najvažnijih službi u Poreču, kako za nas građane tako i za turiste. Naime unatoč svom trudu medicinskih radnika, saznali smo da postoji potreba za opremom i sredstvima i odlučili smo pomoći. Ovim putem pozivam i ostale poduzetnike da se pridruže i svojom donacijom pridonesu dobrobiti zajednice. Povod je došao kad smo vidjeli trud hitne medicinske ekipe i palo nam je na um da im na bilo koji način pomognemo i olakšamo posao, kazao je Šakota.

-Donaciju smo iskoristili na najbolji način – za kupnju pulsnog oksimetra za dijete i odraslu osobu, za procjenu razine kisika u tijelu pacijenta. Drugi dio donacije upotrijebili smo za kupnju ljepila za rane, relativan novitet koji se u svijetu već desetak godina dobrano koristi, i vrlo malo se ljudi u svijetu šiva. Za 30 sekundi možemo zalijepiti ranu i krenuti u dalje intervencije, nema boli i ožiljka rane i kvaliteta zbrinjavanja je svakako bolja i puno lakša. Ljepilo međutim nije na listi HZZO-a i treba ga kupiti, pa smo ova sredstva iskoristili da pacijentima bude bolje, kazala je Antić.

Tim porečke Hitne je Šakoti uručio zahvalnicu zaovaj plemenit čin.

Grad Pula osigurao besplatno klizanje za svu predškolsku i školsku djecu

Grad Pula osigurao besplatno klizanje za svu predškolsku i školsku djecu

IZLAGAČI BIJESNI ZBOG 'TERORA' NA DANIMA MASLINOVA ULJA U VODNJANU 'Nećete vjerovati za kakve su prekršaje naplaćivali drakonske kazne'

IZLAGAČI BIJESNI ZBOG ‘TERORA’ NA DANIMA MASLINOVA ULJA U VODNJANU ‘Nećete vjerovati za kakve su prekršaje naplaćivali drakonske kazne’