in

Premijer u Istri: Koordinacija nadležnih službi odlična, osnažen sustav domovinske sigurnosti

Foto Vlada RH Twitter

Vježba Sigurnost 23 – cilj je provjera funkcioniranja sustava, spremnosti vatrogasnih snaga i suradnje sa svim drugim sastavnicama sustava. Na vježbi održanoj na Istarskom ipsilonu bio je premijer Andrej Plenković koji je petak iskoristio za posjet više mjesta u Istarskoj županiji

Foto Vlada RH Twitter
Foto Vlada RH Twitter

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice istarske županije, u petak, 16. lipnja, održana je pokazna vježba ‘Sigurnost 23’. Za vrijeme održavanja vježbe u vremenu od 08:15 do 10:15 zatvorena je benzinska postaja INA na odmorištu Rebri na Istarskom ipsilonu, kao i ulaz i izlaz s odmorišta, gdje se vježba održala.

Foto Vlada RH Twitter kanader istarska županija vježba sigurnost 2023
Foto Vlada RH Twitter

Cilj vježbe bio je provjera spremnosti i koordinacije snaga sustava domovinske sigurnosti koje sudjeluju u provedbi zadataka tijekom glavnog napora požarne opasnosti. Pretpostavka je lančani sudar, ozlijeđeni putnici te nastanak požara na jednom vozilu i prijenos vatre na travu i nisko raslinje. Zadatak službi koje su sudjelovale bio je izvlačenje iz vozila i zbrinjavanje unesrećenih putnika, prijevoz u medicinske ustanove vozilima Hitne medicinske pomoći. Nakon toga gasili su požar otvorenog prostora vatrogasnim postrojbama i Hrvatskim Šumama uz pomoć zračnih snaga HRZ (Canadair i air tractor).

-U Istarskoj županiji prisustvovali smo pokaznom dijelu vježbe “SIGURNOST 23” prije početka glavnog dijela požarne sezone. Sustav domovinske sigurnosti pokazuje visok stupanj funkcionalnosti i koordinacije u zaštiti stanovništva od požara i drugih prirodnih nepogoda, objavila je Vlada premijerove riječi na Twitteru.

Foto Vlada RH Twitter
Foto Vlada RH Twitter

Kako je objavio HRT, premijer je izjavio da je koordinacija nadležnih službi na području Istarske županije odlična te postoji kvalitetna suradnja i s Inom te Bina Istrom i njezinim vatrogasnim postrojbama.

Vježba je pokazala koliko se u proteklim godinama napravilo na osnaženju sustava domovinske sigurnosti i boljoj koordinaciji svih sastavnica, rekao je Plenković.

Čestitao je svima koji su danas sudjelovali i u vježbi obrane od poplava u Karlovačkoj županiji te u Ivanić Gradu u Zagrebačkoj županiji gdje je organizirana vježba spašavanja i djelovanja u uvjetima opasnih tvari.

Izvor Vlada RH Twitter

Foto OŠ Tar-Vabriga

TARSKI učenici u projektu “Ja – voloner”: Posjetili azil Snoopy

Foto Tanja Kocijančić - Usluga Poreč na tržnici dijelila višekratne vrećice za voće i povrće

Zaštitimo okoliš: U Poreču dijelili višekratne vrećice za voće i povrće uz izložbu fotografija