in

TARSKI učenici u projektu “Ja – voloner”: Posjetili azil Snoopy

Foto OŠ Tar-Vabriga

U sklopu projekta „Ja-volonter“, kojeg u Osnovnoj školi Tar-Vabriga vodi učiteljica Tiana Orihovac Knezoci i u suradnji s Građanskim odgojem pod vodstvom učiteljice Marine Dželalija Jakominić, i ove su godine učenici napravili veliki posao i dobro djelo.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Tijekom svibnja učenici su imali zadatak sakupljati dekice, ručnike i ostale potrepštine, te hranu i igračke u kojem su se iskazali ne samo količinom donesenog već i samim entuzijazmom kojeg su unijeli u zadatak.

Tako su 14. lipnja u pratnji dviju učiteljica krenuli njih čak 33 u posjet štićenicima azila Snoopy u Puli.

Po dolasku u azil dočekale su ih volonterke koje su ihs provele kroz azil, upoznale s pravilima ponašanja, a zatim odvele na livadu gdje su ih opskrbile dekama kako bi djeca na miran način dočekala psiće.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Prvo su se upoznali s najmanjim štićenicima, štencima, s kojima su se učenici toliko zabavili da im je vrijeme provedeno s njima bilo kratko, da bi se zatim upoznali s onima nešto starijima koji su pokazali jednaku zaigranost kao i štenci.

Volonterke su ih upoznale s postupcima u slučaju pronalaska napuštenog i ozlijeđenog psa te što je ispravno, a što nije u postupanju sa svojim kućnim ljubimcem. Učenici su pozorno slušali i dijelili i svoja iskustva te stekli vrlo korisno znanje koje će znati primijeniti u budućnosti.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Vrlo sretni i zadovoljni otišli su kući s obećanjem da će se vratiti i dogodine.

Na stranicama Udruge osvanula je objava o tarskim učenicima, pa je objavljujemo u cijelosti:

„Bilo je to predivnih par sati druženja koji su prošli u trenu! Bilo je tu jako puno nježnih dječjih ruku u kojima su se pošteno nauživali ne samo štenci, nego i neki odrasli psi. Uopće ne sumnjamo da će ova djeca biti promjena u svijetu! Oni su OŠ Tar-Vabriga i nije im bilo teško potegnuti s drugog kraja Istre. Hvala vam od srca i na prikupljenim donacijama. Bravo za učitelje i roditelje! Felice, Kizo, Sinbad, Brun, Marron, Rama Vasco i 7 malih bebica šalju veeeeliku pusu!  Vidimo se opet dogodine!“

Foto FUČ - Festival uličnih čarobnjaka - TZ Tar Vabriga

FUČ U ISTRI: Čarobnjaci, cirkusanti i labudovi u Taru oduševili sve generacije

vlada plenković kozlevac sigurnost vježba

Premijer u Istri: Koordinacija nadležnih službi odlična, osnažen sustav domovinske sigurnosti