in

Promjena vremena: Stižu neverini i osjetan pad temperature

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

Istramet je objavio da u novi tjedan, ali i drugu trećinu klimatološkog ljeta regija ulazi s hladnom frontom. Ona najranije stiže u Sloveniju i na sjeverozapad Hrvatske, a zatim je u noći očekujemo i u Istri te na Kvarneru. Tamo gdje će stići sredinom dana ili tijekom poslijepodneva temperature zraka u 24 h snizit će se i do 20 °C, a zahladnjenje će posebno izraženo biti na zapadu Mađarske.

Što se tiče Hrvatske, izraženi lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom najranije stižu na sjever zemlje, a zatim će se širiti prema jugoistoku. Povodom toga, DHMZ je izdao visoki narančasti stupanj upozorenja za spomenutu regiju.

Glavnina pogoršanja u Istri očekujemo u noći, kada na moru može biti žestokih neverina uz vrlo snažnu grmljavinsku aktivnost. Tijekom jutra vrijeme bi se trebalo postupno smiriti, međutim na Kvarneru će još uvijek biti izoliranih neverina, kao i danju u kopnenom području.

Prema svemu sudeći, nestabilna će biti i srijeda uz još niže temperature zraka koje će biti neobično ugodne s obzirom na to da se bliži vrhunac ljeta. Puhat će većinom bura i sjeverozapadnjak koji će doprinositi osjećaju ugodnog ljetnog vremena. 

File tarskog cipla - Foto DeguStazione Tar

TAR: Pogledajte marende u DeguStazioneu u prvom tjednu srpnja

Foto Policijska uprava istarska

Oštrim predmetom ozlijeđen muškarac u Poreču