in

Prva Plava zastava u Hrvatskoj ove godine podignuta u Poreču

Foto Plava laguna PR

Svečanost podizanja Plave zastave obilježena je centralno ove godine u Poreču, na plaži hotela Parentium u Zelenoj laguni. Čak 24 plaže u Poreču, odnosno na području Poreštine, ove je godine dobilo ovo priznanje i na njima će se vijoriti Plava zastava.  

U ime Plave Lagune na svečanosti je govorio predsjednik Uprave Dragan Pujas  te je ovom prilikom istaknuo: “17 plaža pod upravljanjem Plave Lagune u Poreču i Umagu te marina Parentium ove je godine dobilo ovo priznanje. Kontinuirano sudjelovanje u ovom programu te priznanja koja dobivamo predstavljaju poticaj u povećanju kvalitete plaža i očuvanju morskog resursa. Izrazito nam je važno da kao destinacija u kojoj je more i sunce glavni proizvod i motiv dolaska gostiju ulažemo u naše plaže i činimo sve za očuvanje morskog resursa i tim putem ćemo svakako nastaviti i dalje u narednim godinama..“

U ime Udruge Lijepa naša, nacionalnog koordinatora programa Plava zastava, obratio se predsjednik Mirko Ruščić koji je naglasio: “Danas smo na prekrasnom mjestu, plaža hotela Parentium čak 25 godinama za redom dobiva Plavu zastavu. Ovim činom podizanja Plave zastave praktički obilježavamo početak vrhunca turističke sezone. Želim nam svima da se zastave vijore cijelo ljeto te da razvijamo turizam ekološki i održivo“. 

Dječji folklor OŠ Poreč - Foto Plava laguna PR
Dječji folklor OŠ Poreč – Foto Plava laguna PR

Okupljene su zabavili folklorna skupina trećeg razreda OŠ Poreč te Lana Brčić iz plesne udruge USB Poreč plesom na svili. 

Ples na vili USB-a Poreč - Foto Plava laguna PR
Ples na vili USB-a Poreč – Foto Plava laguna PR

Plava zastava je naziv programa za očuvanje mora i obale koji se u Europi provodi od 1987. godine, a kojim su obuhvaćene plaže i marine. Od 2000. godine projekt se provodi i u ostalim dijelovima svijeta. Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš za zabavu, relaksaciju i rekreaciju. Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Nagrada se dodjeljuje na razdoblje od godinu dana i treba se svake godine ponovno zaslužiti. 

Plava laguna potvrdila je ove godine 10 Plavih zastava za plaže na sljedećim lokacijama u Poreču: plaže autokampova Ulika, Zelena laguna i Bijela uvala, plaže hotela Galijot, Parentium, Molindrio, Materada, hotela Delfin, plažu kompleksa hotela Lotosi, te za plažu apartmanskog naselja Bellevue. Također, i ove godine dodijeljena je Plava zastava za Marinu Parentium, što čini ukupno 11 Plavih zastava u Poreču pod upravljanjem Plave Lagune. 

Plava Laguna potvrdila je ove godine 7 Plavih zastava za plaže u Umagu: plaža Kanova (kamp Park Umag), plaža Sipar (hotel Sipar), plaža Punta (hotel Umag), plaža Laguna (TN Stella Maris), plaža Katoro (TN Polynesia), plaža Coral (hotel Coral) i plaža Aurora ( hotel Aurora), priopćeno je iz Plave lagune. 

Porečki boćari šesti put državni prvaci - Foto Grad Poreč

Porečki Boćarski klub „Istra“ osvojio šesti naslov državnog prvaka

Foto Općina Kaštelir-Labinci

Općina Kaštelir-Labinci ograničila gradnju ravnih krovova i traži više zelenih površina