in

Prvi dan jeseni donosi nevrijeme i pad temperatura

Ilustracija - Foto Valentino Luigi Cappellari - Nevrijeme u Novigradu 21-7-2023

Danas će vrijeme biti promjenljivo kišovito i nestabilno. Naoblačenje će se tijekom prijepodneva širiti sa zapada na cijelu zemlju uz lokalne pljuskove s grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadnjak a na Jadranu jako jugo i oštro, mjestimice s olujnim udarima. Temperatura od jutarnjih 15 do 18 na Jadranu 22 porast će tako da će maksimalne vrijednosti biti između 27 i 31 °C, prognozira N1.

Sutra u subotu promjenljivo oblačno s grmljavinom i pljuskovima a pod kraj dana i osjetan pad temperature najprije u sjeverozapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu. Mjestimice jaki grmljavinski pljuskovi uz obilnu oborinu. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo koje će u noći na nedjelju na sjevernom Jadranu skrenuti na jaku a u podvelebitskom primorju olujnu buru.

U nedjelju promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom pljuskovaima kiše. Osjetno hladnije. Puhat će sjeverac isjeverozapadnjak a na sjevernom i srednjem Jadranu jaka bura. Na južnom Jadranu jugozapadnjak i oštro.

Od ponedjeljka stabilizacija vremena uz jutarnje magle u unutrašnjosti. Jutarnje temperature od 10 do 14, na Jadranu oko 17, najviše dnevne od 18 do 23 na Jadranu 24 do 26C, prognoza je meteorologa Bojana Lipovšćaka za N1.

umag

UMAG: Podravkina tvornica zatvorila vrata i otišla u povijest!

MO Žbandaj - foto Grad Poreč

Gradonačelnik obišao mjesne odbore Fuškulin i Žbandaj – Proširuju se škola i vrtić, nove relacije električnog mini busa…