in

PRVI U HRVATSKOJ: Umag ima električni priključak za invalidska kolica

Sa željom podizanja kvalitete života osoba u invalidskim kolicima, bilo to sugrađana ili turista koji posjećuju grad, Turistička zajednica je u suradnji s Gradom kupila električni priključak za invalidska kolica, čime je Umag postao prvi grad u Hrvatskoj koji nudi ovaj hvalevrijedan patent, doznajemo iz gradske uprave.

Priključak je osmišljen i patentiran u Sloveniji, koji, kako tvrde proizvođači RTS Medical d.o.o., prestiže razinu kvalitete drugih proizvoda takve vrste diljem Europe. Riječ je o modelu Speed3x RS500 koji je vrlo jednostavan za upotrebu, siguran te prilagodljiv svim osobama na invalidskim kolicima. Ideja za ovaj električni priključak jedinstvenog dizajna nastala je 2016. godine, a u sam razvoj proizvoda bili su uključeni strojni inženjeri, kao i grupa osoba s invaliditetom koje su trajno vezane za invalidska kolica. Stoga je splet iskustva i struke rezultirala ovim revolucionarnim proizvodom.

Proizvod su na konferenciji za medije danas predstavili jedan od suvlasnika poduzeća RTS Medical, Robert Žerovnik, potom gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i direktor gradske Turističke zajednice Milovan Popović.

Priključak je namijenjen dužim vožnjama te lakšem kretanju osoba s invaliditetom. Vrlo se jednostavno priključuje na invalidska kolica, a autonomija jedne baterije doseže čak 40 kilometara.

Tehnički podaci:

Motor 500W
Li-ion Samsung baterija 48V/10,4Ah
16 inch volan
LCD displej
Hidrauličke disk kočnice
Težina bez baterije 15kg
Brzina: limitirana do 25km/h
Udaljenost jednim punjenjem baterije do 40km

U planu je u budućnosti nabaviti još nekoliko ovakvih priključaka, ovisno o potražnji ubuduće. Ovaj će patent osobama sa smanjenom pokretljivošću omogućiti brže, dinamičnije i jednostavnije kretanje gradom i okolicom.

Bez vode 2. kolovoza vode dio Čimižina u Poreču

POREČ: MIMA donirala novi namještaj za DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE