in

Pula: Novim kružnim tokom na križanju Radićeve i Rizzijeve ulice povećana razina sigurnosti prometa

Novoizgrađeni kružni tok na raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice danas je otvoren za promet. U gradnju ovog kružnog toka Grad Pula uložio je 4,3 milijuna kuna, čime je povećana razina sigurnosti i protočnost prometa u tom frekventnom dijelu gradu. Navedenom doprinose i izvedeni desni skretači iz Radićeve prema Rizzijevoj ulici, budući da vozila ne opterećuju kružni tok, objavio je Grad Pula na svojim mrežnim stranicama. 

Izgradnja kružnog toka počela je u listopadu ove godine. U sklopu projekta  izgrađeni su oborinska odvodnja, javna rasvjeta, rekonstruirane su prometnice koje se priključuju na kružni tok, obnovljen je glavni kolektor vode, odnosno izvedena je sva potrebna infrastruktura te su izgrađeni potporni zidovi i postavljeni rubnjaci nogostupa. 
Duljina zahvata obuhvaća oko 280 metara prometne površine s pripadajućom infrastrukturom.

Izvođač radova bilo je pulsko društvo Cesta

-Zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju za vrijeme odvijanja radova. Ovim smo projektom riješiti problematiku predmetnog raskrižja i povećali razinu sigurnosti svih sudionika u prometu. Pred nama je izgradnja kružnog toka na raskrižju Voltićeve i Rizzijeve ulice s pripadajućim dionicama prometnica u dužini od 260 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom te autobusnim ugibalištima. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 4,5 milijuna kuna od čega je u proračunu za sljedeću godinu izdvojeno 2,1 milijun kuna.  Sljedeći u nizu bit će i kružni tok na raskrižju Rizzijeve i obilaznice. Sve navedeno jasno naznačuje ulaganja u kvalitetan i dugoročan razvoj prometne infrastrukture sukladno potrebama građana grada Pule, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Otvaranjem kružnog raskrižja autobusi javnog gradskog prijevoza Pulaprometa vraćaju se na staru liniju prometovanja tom dionicom.  

Iz vikendice ukrao kobasice, a onda iz garaže i auto

Opatija: Fond iz Singapura obavlja dubinsko snimanje prije kupnje Liburnia Riviera Hotela