in

Pulskoj pedijatriji doniran inkubator vrijedan 20 tisuća eura

Jučer su predstavnici Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane predali donaciju, vrijedan i nužno potreban inkubator za novorođenu djecu u Općoj bolnici Pula čija je vrijednost 20.000 eura, dar Bina Istre, Općine Medulin i Arena Hospitality Groupa.

U ime Grada Pule događaju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. 

-Grad Pula – Grad je prijatelj djece stoga nam je bitno da upravo oni dobiju najbolje od svih nas, nadam se da ovaj inkubator neće puno raditi, ali znamo da u iznimnim situacijama je neophodan, rekla je Puh Belci.

Posebna prilagodba je potrebna nedonoščadi i djeci s malom težinom pri porodu gdje inkubator predstavlja osnovu medicinske skrbi za koju je Opća bolnica Pula upravo s ovom donacijom zadovoljila minimalne standarde medicinske skrbi.

-Razvoj našeg kraja od presudne nam je važnosti, a on upravo kreće s veselim dječjim koracima. Drago mi je da su humanu notu našeg Festivala, svojevrsnog kulturnog podija Medulinske rivijere, prepoznali naši partneri, nositelji gospodarskog rasta ovog područja, naglasio je Goran Buić, načelnik Općine Medulin i suorganizator Festivala.

Naime, u rodilištu Opće bolnice Pula godišnje se rodi oko 1.400 djece, od njih 300-injak godišnje se hospitalizira u Jedinici za bolesnu novorođenčad Odjela pedijatrije zbog poteškoća prilagodbe na vanjski svijet. Dodatno, na godišnjoj razini rodi se i 70-tak nedonoščadi, oko 5% ukupnih poroda, što podrazumijeva porod prije termina tj. prije 38. tjedna trudnoće.

Festival Rocks&Stars održao se u prvi put ovo ljeto u jedinstvenoj prirodnoj scenografiji starog rimskog kamenolom Cave Romane i ugostio je ponajbolje domaće i strane umjetnike, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, gudački kvartet Bond, Ricchie e Poveri, i druge, čime se osigurala pozicija na svjetskim kulturnim razglednicama. Današnja donacija inkubatora predstavlja lijepu gestu, krunu Festivala i zajedništvo sugrađana za bolje uvjete sutra.

Rovinjska božićna čarolija uz klizalište i koncerte TBF-a, Atomskog skloništa i Prljavog kazališta

Sinoć kod Buzeta u prometnoj nesreći poginuo muškarac