in

Rovinjska božićna čarolija uz klizalište i koncerte TBF-a, Atomskog skloništa i Prljavog kazališta

Božićna čarolija u Rovinju ovog mjeseca donosi niz sadržaja, među kojima čak 18 koncerata, zahvaljujući suradnji gradskih institucija, te javnog i privatnog sektora.

Drugu godinu za redom klizalište će biti smješteno na gradskom trgu. Bit će veće nego lani a imat će čak i tribine za gledatelje. Klizalište se otvara u subotu, 8. prosinca, a „radit“ će do 13. siječnja. Time će školarci moći imati aktivne praznike, jer će im biti omogućena i besplatna škola klizanja. Najam klizaljki je deset kuna po satu.

Na otvorenju klizališta 8. prosinca predstaviti će se Hrvatski savez hokeja na ledu koji će demonstrirati osnovne vještine.

K tome, na malom će se molu u režiji Maistre naći poštanski sandučić za one koji žele pisati Djedu Mrazu, a na čija će pisma on odgovarati. Nadomak Gandusia nalaziti će se photo point sa saonicama i sobovima, a dalje niz grad tunel želja i dvometarska imela za čarobne poljupce.

Blagdanske kućice ića i pića bit će otvorene od 8. prosinca do 6. siječnja. Enogastronomska ponuda bit će na bazi istarske mediteranske kuhinje.

Božićnoj čaroliji doprinijeti će vikend koncerti grupa Delikventi i TBF, te Matea Pilata, koje Rovinj FM organizira s Gradom Rovinjom.

Od 26. do 29. prosinca održati će se i 10. jubilarni Rovinj Music Festival koji ove godine donosi ukupno 15 vrhunskih koncerata. Od klape Valdibora, završnog koncerta Glazbenog laboratorija, Alena Vitasovića, Šajete, Night Expressa, Nena Belana, Atomskog skloništa, Titos bojsa pa sve do dosadašnjih pobjednika RMF-a.

Novina je i doček u podne za djecu koji će se organizirati na Staru godinu s programom iznenađenja.

Glavni događaj je na Silvestrovo, kada će nastupiti domaći Party bend i Prljavo kazalište. Sve će začiniti veliki vatromet točno u ponoć, te time obilježiti ulazak u Novu godinu.

Otvorena Kuća Djeda Mraza u Kašteliru – danas stiže Sv. Nikola

Pulskoj pedijatriji doniran inkubator vrijedan 20 tisuća eura