in

Radionica u Pazinu: Plastiku ignoriraj, platnenu si torbu oslikaj!

Povodom 05. lipnja – Svjetskog dana zaštite okoliša, Društvo likovnih stvaratelja Pazin organizira radionicu oslikavanja platnenih torbi i ruksaka pod motom „Plastiku ignoriraj, platnenu si torbu oslikaj!“Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja, na godišnjicu Konferencije Ujedinjenih naroda održane 1972. godine u Stockholmum na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda. Dan zaštite okoliša obilježava se u više od 140 zemalja diljem svijeta s ciljem poticanja građana na odgovorno ponašanje za očuvanje planeta i to kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju.

Radionica oslikavanja platnenih torbi i ruksaka namijenjena je svim zainteresiranim građankama i građanima, a održati će se u subotu 4. lipnja u LG galeriji s početkom u 10 sati. (U slučaju većeg broja zainteresiranih, moguća je dodatna radionica 10. ili 11. lipnja.)

Oslikavanje se radi flomasterima za tkanine i akrilnim bojama, koje, uz platnene torbe i ruksake, osigurava DLS Pazin, a polaznici će moći za sebe izraditi originalnu, personaliziranu torbu ili ruksak za kupovinu i slobodno vrijeme.

Radionica se provodi u sklopu projekta „RukoTvornica 2022“ koji sufinancira Grad Pazin, a voditeljica radionica je učiteljica Iva Belac uz asistiranje članova DLS Pazin.

Orkestar mladih iz Njemačke stiže u Tar - Foto TZ Tar-Vabriga

LIPANJ U TARU: Utrka, koncert, Festival uličnih čarobnjaka i biciklijada

požar vatra ilustracija

Još se ne zna uzrok požara u Vabrigi