in

RADOVE FINANCIRA EUROPSKA UNIJA: Porečki lungomare prilagođava se osobama s invaliditetom

-Poreč je dobio bespovratnih 100.000 eura za projekt prilagodbe starogradske jezgre osobama s invaliditetom. Ta sredstva koristimo za uređenje i sanaciju oštećenja na lungomareu, izgradnju rampi, ali i za opremu na Brailleovom pismu, edukacije za turističke vodiče, izradu aplikacije..

Ovo je još jedan korak bliže tome da grad što je više moguće prilagodimo i osobama s invaliditetom. Od teretane koju smo nedavno otvorili pa do plaža s posebnom opremom, aplikacijama, rampama, poručuju iz Grada Poreča.

Radovi su počeli prije nekoliko dana a odvijaju se u sklopu projekta „USEFALL“ preko kojeg je spomenutih 100.000 eura dobiveno iz europskih fondova.

Ovim novcima Grad planira na području šetnice i ulaza u starogradsku jezgru osobama slabije pokretljivosti poboljšati pristup frekventnim lokacijama, posebice Eufrazijevoj bazilici.

U sklopu projekta predviđeno je postavljanje rampe za teško pokretne osobe, prilagodba i uređenje šetališta kako bi se izbjegla skliskost i uklonila oštećenja, kao i izrada promotivnog materijala na Brailleovom pismu, info paneli, treninzi i radionice za turističke djelatnike, te izrada aplikacija i filma za pomicanje pristupačnosti UNESCO destinacija, uključujući i Poreč.

S obzirom na to da svi EU projekti imaju određene rokove, Grad je krenuo u sanaciju oštećenja na šetnici i postavu rampe za teško pokretne osobe. Ostale aktivnosti u projektu poput info-materijala na Brailleovom pismu, treninga, izrada aplikacija i promidžbenih aktivnosti provodit će se do kraja projekta.

Dovršeni projekt i sve aktivnosti u sklopu projekta bit će predstavljene javnosti po dovršetku, saznajemo iz gradske uprave.

Foto Facebook Lorisa Peršurića

VIŽINADA: I turistički kolovoz izvrstan – ostvareno čak 19 posto više noćenja

I ovog vikenda POREZNA i CARINICI u akciji – kontrolirat će frizeraje i još dvije djelatnosti