in

VIŽINADA: I turistički kolovoz izvrstan – ostvareno čak 19 posto više noćenja

Foto TZ Vižinada

U kolovozu je na području Turističke zajednice Općine Vižinada ostvareno ukupno 5.468 dolazaka koji su ostvarili 42.148 noćenja.

U usporedbi s prošlom godinom u Vižinadi mogu biti vrlo zadovoljni, jer je realizirano 27 posto više dolazaka, odnosno plus od 19 posto u noćenjima.

U ukupnim noćenjima strani gosti čine udio od 95 posto, a domaći 5 posto.

Gledajući po nacionalnosti najviše je gostiju tijekom kolovoza u Vižinadi i okolici boravilo iz Njemačke (48% – 16% više nego lani), zatim Austrije (8% – 50 % više), Nizozemske (8% – 50% više), Hrvatske (6% – 15% više) i Ujedinjene Kraljevine (4% – 21 % više nego lani).

Prosječno vrijeme boravka gostiju iznosi nešto manje od 8 dana, točnije 7,71 dana.

Na dan 31. kolovoza zabilježeno je ukupno 841 kreveta i 9 pomoćnih kreveta u ukupno 150 objekata sa 175 smještajnih jedinica, što ukazuje na porast objekata za 8 posto u odnosu na prošlu godinu i porast od 9 posto smještajnih jedinica s obzirom na prethodnu godinu.

Od 175 smještajnih jedinica na području Vižinade 100 ih je u objektima u domaćinstvu, 28 u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, a 47 u nekomercijalnom smještaju.

Iz godine u godinu bilježi se porast dolazaka i noćenja turista no i porast objekata i smještajnih jedinica, što potvrđuje činjenicu da se Vižinada sve više turistički razvija, saznajemo iz TZ-a.

U pripremi proračun FUNTANE za 2020. – Otvoren poziv za prijavu za financiranje programa i projekata udruga i ustanova

RADOVE FINANCIRA EUROPSKA UNIJA: Porečki lungomare prilagođava se osobama s invaliditetom