in

Skupština porečke Galije – Izabran novi predsjednik, a prvi put udruga umirovljenika ima i potpredsjednicu

Franc Dobrilović i Mario Ritoša

U petak je redovna godišnja skupština Kluba umirovljenika Galija Poreč. Na dnevnom redu našao se izvještaj o jednogodišnjem radu udruge kojeg je podnio predsjednik udruge Franc Dobrilović. Financijski izvještaj za prošlu podnijela je i obrazložila tajnica udruge Milena Peša. Zbog kadrovskih promjena koje je bilo nužno obaviti, ta se skupština pretvorila djelomično u izbornu skupštinu.

Najveća kadrovska promjena koja se desila bila je izbor novog predsjednika udruge. Nakon dugih 12 godina uspješnog vođenja udruge Dobrilović je zatražio da ga se razriješi dužnosti predsjednika zbog, kako je sam rekao, „zamora materijala“. Za njegovog nasljednika predložen je i na skupštini  jednoglasno izabran Mario Ritoša.

Druga važna kadrovska promjena desila se u izboru drugog  podpredsjednika – potpredsjednice kluba Galija. Prvi put od osnivanja Galije na to mjesto izabrana je jedna žena – Marija Maras.

Popunjen je i sastav Nadzornog odbora kluba u koji je kao nova članica ušla Marija Terlević. Druga članica je Ester Diklić, a kao predsjednika odbora izabran je Branko Šegon.

Upravni odbor kluba nadopunjen je s dva nova člana, tako da sastav novog odbora čine Mario Ritoša kao predsjednik te članovi Milena Peša, Nataša Basanić Čuš, Edita Tavra, Slavica Radetić, Rikardo Radolović i Marino Banko.

Na kraju skupštine Francu Dobriloviću dodijeljena je plaketa – zahvala kao znak pažnje i zahvale za sve što je u tim godinama učinio za udrugu. Našao se tu i buket cvijeća, te slika grada, što će ga podsjećati na rad u Galiji.

Skupštini je prisustvovao veliki broj naših članova, koji su s oduševljenjem prihvatili prvo druženje u klubu nakon pune dvije godine.

nož mup policija

Epilog tučnjave u Rovinju: 19-godišnjak mladića ranio nožem, drugi dobio šaku u glavu

Ilustracija - Foto Chris Liverani za Unsplash ruke posao rukovanje

Ako tražite posao: Traže se skladištari, vozači, prodavači…