in

U ponedjeljak u Poreču počinje deratizacija

Od ponedjeljka, 19. studenog, pa do 30. studenog na području Grada Poreča provest će se akcija preventivne sustavne deratizacije, odnosno trovanja glodavaca.

Tretirat će se javne površine i zajednički dijelovi stambenih zgrada, gdje postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca.

Upozoravaju se stoga građani da se pridržavaju izdanih uputa, tj. da za vrijeme trajanja deratizacije onemoguće malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov.

Potrebno je nadalje skloniti sve životinje, kućne ljubimce, na sigurno mjesto gdje ne mogu doći do otrovnih mamaca. Treba očistiti zajedničke dijelove zgrada, drvarnica, tavana i ostala spremišta od otpada, a stručnim ekipama izvođača pružiti sve tražene informacije i omogućiti im pristup u sve prostorije gdje je potrebno izložiti otrovne mamce.

Za kraj, zabranjuje se dirati ili premještati izložene otrovne mamce.

U slučaju eventualnog trovanja, potrebno je potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj organizaciji (protuotrov: vitamin K1 –fitomenadion).

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju uputa, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja, snositi odgovornost sami, odnosno roditelji za djecu.

Novi Zakon o ugostiteljstvu od danas – gostima se može poslužiti ručak samo ako u blizini nema restorana

Slavlje na račun građana: Plenković, Kolinda i svita popili 106.000 kuna na dočeku Vatrenih