in

Slovenski i austrijski vatrogasci dopremili pomoć za ljude u Petrinji i Glini

U dobrotvornoj akciji koju je organizirala općina Breznički Hum uz pomoć prijatelja – PGD-a Paloma Sladki Vrh iz Slovenije i Vatrogasne postrojbe OBR iz Austrije – konvoj od 24 teretna vozila i kombija dopremio je u subotu pomoć stradalnicima u potresu na području Siska, Petrinje i Gline. Konvoj je u Hrvatsku ušao u subotu ujutro na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska.

Kako se navodi u priopćenju, uz policijsku pratnju i pod rotirajućim svjetlima konvoj je dopremio velike količine građevinskog materijala, alata za gradnju, greda, dasaka i letvi, zatim agregate i grijalice, tekstilnu robu, jastuke, deke i pokrivače, poljske krevete, hranu, vodu, kao i brojne druge potrepštine od egzistencijalnoga značenja za brojno pučanstvo potresom pogođenoga područja. 

Po dolasku ih je na prostoru skladišnog terminala tvrtke NIL-Ž u Petrinji dočekao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je zahvalio na zauzimanju, prikupljanju i dopremi dragocjene i dobrodošle pomoći. 

Tajnica slovenskoga Vatrogasnog društva Valentina Ošlovnik i zapovjednik društva Robert Ošlovnik te zapovjednik austrijske Vatrogasne postrojbe OBR Johannes Matzhold izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj akciji. 

“Zadovoljstvo je doista golemo”, rekao je brezničkohumski načelnik Zoran Hegedić i zahvalio sudionicima dobrotvorne akcije – zamjeniku općinskoga načelnika i načelniku Stožera civilne zaštite Breznički Hum Branku Mataku, predsjedniku općinskog vijeća Željku Sremecu te humskim, slovenskim i austrijskim vatrogascima. 

Hegedić je zahvalio i hrvatskoj carini na odličnoj suradnji prilikom dolaska konvoja, hrvatskoj policiji na pratnji konvoja tijekom cijelog puta te svima onima koji su na bilo koji način dali svoj obol ovoj dobrotvornoj priči.

Izvor i Foto Općina Breznički Hum

Vozili pod utjecajem droge, prebrzo i bez vozačke dozvole

stara škola u funtani siječanj 2021

FUNTANA usvojila proračun od 28 milijuna kuna – U planu obnova stare škole