in

ATP turnir u Umagu od 12. do 21. srpnja: Plava Laguna Croatia Open slavi 30. godina – prva zvijezda Borna Ćorić

Umag će se ovog srpnja po 30. put pretvoriti u centar vrhunskog tenisa, spektakularnih egzibicija, dobre zabave uz domaće pjevačke zvijezde i svjetske DJ-eve te iznimne gourmet ponude s najprofinjenijim istarskim delicijama. Razlog leži u 30. jubilarnom izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag koje će se održati od 12. do 21. srpnja.

Prva zvijezda koja je potvrdila svoj dolazak u Umag je Borna Ćorić koji je i sentimentalno vezan za umaški turnir budući da je na njemu kao 16-godišnjak prvi put zaigrao u glavnom ždrijebu nekog ATP- a. Godinu dana kasnije u Umagu je došao i do svojih prvih ATP pobjeda u karijeri. Trenutno je 15. tenisač svijeta.

 Ćorić je nedavno na Mastersu 1000 u Monte Carlu došao do četvrtfinala gdje izgubio od Fabija Fogninija koji je na kraju i osvojio turnir, a koji je na putu do trofeja pobijedio Rafaela Nadala i Alexandera Zvereva. Talijan koji se nalazi na 12. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, sigurno će ambiciozno zakoračiti i na zemljanoj podlozi Umaga budući da je potvrdio svoj dolazak na Plava Laguna Croatia Openu Umag. Inače, Fognini je osvojio turnir u Umagu 2016. godine, a svima se u pamćenje usjeklo njegovo tadašnje slavlje prepuno iskrenih emocija sa suprugom Flaviom Pennettom, pobjednicom US Open 2015. godine.

Repriza prvog umaškog finala i Wimbledon na jednom mjestu

Tradicija koja je započela s 25. izdanjem brzo je postala neodvojiv dio turnira koja na poseban način obogaćuje program, a publici uvijek pokloni večeri pune smijeha i zabave. Tako će biti i ove godine kad će u subotu 13. srpnja 30. izdanje turnira otvoriti egzibicijskim mečom Goran Ivanišević i Goran Prpić. Publika će uživati u “reprizi” prvog finala umaškog turnira između dvojice Gorana odigranog 1990. godine. S obzirom na to da su ove teniske legende poznate po osebujnom i originalnom stilu igranja, spektakl na terenu je zagarantiran.

U srijedu 17. srpnja odigrat će se drugi egzibicijski meč između Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera čime će publika gledati legendarno finale Wimbledona iz 2001. “uživo”. Meč koji je urezan duboko u sjećanja svih ljubitelja tenisa i sporta u cijelom svijetu oživjet će na terenu umaškog ATP stadiona koji danas i nosi Goranovo ime.

Deset dana nezaboravnih partyja i vrhunskog gourmet doživljaja

Uz sjajan turnirski i egzibicijski tenis, posjetitelje će dočekati i odličan party program, a pozornicu u Dance Areni zauzet će poznata imena domaće glazbene scene te poznati svjetski DJ-evi. Party Nights započet će 13. srpnja velikim koncertom otvorenja jednog od najpoznatijih Istrijana, Tonyja Cetinskog koji će prirediti nezaboravni glazbeni spektakl, a u danima koji slijede za odličnu atmosferu u Dance Areni pobrinut će se svjetski poznati DJ-evi. Za sve ljubitelje vrhunske hrane Istria Gourmet Festival je nezaobilazan dio turnira. Bogatstvo istarskih delicija i najfinijih vina pružaju posjetiteljima trenutke pravog gastronomskog užitka koje će i ove godine doživjeti na velikom broju punktova. U sklopu programa Skrivene čari istarskih vina, i ove godine birat će se najbolje od najboljih vina koje će na kraju ponijeti i laskavu titulu ATP vina 2019. godine.

Jubilarna obljetnica najznačajnijeg sportskog i turističkog eventa u Hrvatskoj

Plava Laguna Croatia Open Umag već 30. godinu za redom potvrđuje poziciju najboljeg promotora hrvatskog turizma. Svake godine privlači sve veći broj gostiju, svjetskih i domaćih medija, a tijekom svih ovih godina kontinuirano ulaže u kvalitetu i raznovrsnost programa.

VALAMAR RIVIERA dovršava investicije “teške” 793 milijuna kuna – najvažnije su u Poreču i Funtani

Tarski stolnotenisači stekli nova iskustva na turniru Milenij Open