in

Biciklistička utrka “Istarsko proljeće” završila u Umagu: Donosimo popis najboljih

Foto Mario Stiehl

S ciljem u umaškom Stella Marisu završilo 20. ‘Istarsko proljeće’ – konačnu pobjedu odnio je sjajni Noa Isidore

Foto Mario Stiehl
Foto Mario Stiehl

Čak  135 biciklista iz 29 timova danas je odvozilo posljednju etapu četverodnevne utrke Istrian Spring Trophy, čime je zaključeno njeno jubilarno, 20. izdanje. Natjecatelje su na startu u Pazinu ispratile kiša i hladnoća, no na ostatku staze duge 111,6 kilometara vrijeme im je išlo u prilog. Velika završnica ove utrke, ali i cijelog biciklističkog serijala, bila je u Umagu, u Stella Marisu, na istom mjestu gdje je cijela priča i počela. Današnja staza bila je kraća, a za nešto manje od 2 i pol sata najbrži su počeli pristizati na cilj. Utrka je bila vrlo dinamična, obilježena bijegovima i odvajanjem pelotona. Na etapi su trijumfirali i najbolje vrijeme postigli:

  1. mjesto: Matěj Zahálka, Elkov Kasper
  2. mjesto: Albert Gathemann, P&S Metalltechnik Benotti
  3. mjesto: Willem Jakobus Smit, China Glory – Mentech Continental

     Zahálka je postigao izvrsno vrijeme od 2:27:10, a osim pobjednika etape, proglašeni su i najbolji biciklisti u generalnom poretku. Pobjednici 20. ‘Istarskog proljeća’ su:

  1. mjesto: Noa Isidore, Decathlon AG2R La Mondiale Development Team
  2. mjesto: Owain Tomos Pattinson, Team Visma, Lease a Bike Development
  3. mjesto: Darren van Bekkum, Team Visma, Lease a Bike Development

Izvanredni Isidore potvrdio je dosadašnju dominaciju te zadržao žutu majicu – majicu za koju su se borili i priželjkivali je svi ostali timovi. Dresovi su ostali u istim rukama kao i jučer, što znači da je generalni pobjednik osvojio i plavi dres za najbolji rezultat u sprintu, a zeleni za najbolje brdske ciljeve zadržao je Darren van Bekkum iz tima Visma, Lease a Bike Development.

istrian spring trophies poreč bicikl
Foto Mario Stiehl

Generalni pobjednik utrke je sretan, iako je dan bio dugačak i stresan: “Bilo je teško doći do cilja pa želim zahvaliti svojim kolegama iz tima na odlično odrađenom poslu. Bez njihove predanosti ova pobjeda ne bi bila moguća. Ova utrka je bila borbena jer su svi timovi priželjkivali ovaj dres. Bilo je puno napada, ali uspio sam ostati smiren i osloniti se na pomoć ekipe. Preuzeo sam odgovornost u ključnim trenutcima i gurao do kraja!” izjavio je Isidore.

Ovim povodom medijima se obratio i David Giraud, sportski direktor Decathlon tima. “Smatram da je tim odradio odličan posao u proteklih nekoliko dana. Utrka u ovakvim vremenskim uvjetima nije bila lagana za nas, ali ni za druge natjecatelje. Timski sastanci imali su ključnu ulogu u održavanju dobrog rasploženja i motiviranosti, pa nam ni kiša nije predstavljala problem!”

Osim najbržih individualaca, proglašen je i najbolji biciklistički tim natjecanja. Članovi nizozemskog tima Visma, Lease a Bike Development nisu skrivali zadovoljstvo rezultatom, koji je bio očekivan. Podsjećamo, njihov je biciklist Matthew Brennan odnio dvije velike pobjede – u Umagu i Poreču, a van Bekkum i Pattinson su također ostvarili izvrsne rezultate u utrkama. Biciklisti sada idu na zasluženi odmor i povratak kući, a organizatori zahvaljuju partnerima, gledateljima i medijima na praćenju još jednog atraktivnog serijala ‘istarskih trofeja’.

poreč atletičari

Porečki Maximvsi na najzahtjevnijoj utrci ekipnog državnog prvenstva

tenis poreč

POREČ: Završio najstariji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj – 52. Istarska rivijera dobila pobjednika i seli u susjedstvo