in

POREČ: Završio najstariji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj – 52. Istarska rivijera dobila pobjednika i seli u susjedstvo

Palvlović i Kopp - Foto Istarska rivijera

Austrijanac Kopp pobjednik je turnira u Poreču

Austrijski 23-godišnji tenisač Sandro Kopp pobjednik je prvog od tri turnira 52. izdanja Istarske rivijere. U nedjeljnom finalu odigranom u Teniskom centru “Pical” Kopp je za samo 67 minuta sa 6-3, 6-2 svladao svog vršnjaka, Francuza Luku Pavlović, i tako stigao do svog četvrtog naslova na ITF World Touru u pojedinačnoj konkurenciji, igrajući u svom osmom finalu na turnirima ove razine.

Treći nositelj je do odlučujuće prednosti u prvom setu došao ‘breakom’ u šestom gemu. U drugom setu je Kopp osvojio prva četiri gema i stečenu prednost lakoćom pretvorio u uvjerljivu pobjedu. Austrijanac je iskoristio tri od četiri prilike za ‘break’, dok Pavlović nijednom nije uspio zaprijetiti na suparnikovom servisu osvojivši tek sedam poena na reternu.

Kopp je na putu do naslova izgubio samo jedan set i to prvi u dvoboju prvog kola protiv Talijana Daniela Bagnolinija, a potom je osvojio sljedećih deset setova. To mu je donijelo 15 ATP bodova te novčanu nagradu od 2160 USD.

Luka Pavlović je za ulazak u svoje peto finale na ITF World Touru zaradio osam bodova i novčani iznos od 1.272 USD.

Istarska Rivijera se nastavlja turnirom u Rovinju, a prvi mečevi glavnog ždrijeba bit će odigrani u utorak, 12. ožujka. Obojica tenisača iz porečkog finala prijavljeni su i za nastup u Rovinju.

Na tom bi turniru glavne hrvatske uzdanice trebali biti Osječanin Matej Dodig i Splićanin Luka Mikrut koji je u subotu u Poreču obranio prošlogodišnji naslov u konkurenciji parova, a do novog trofeja je stigao s domaćim predstavnikom Alenom Billom pobijedivši u finalu (6-1, 7-5) drugu hrvatsku kombinaciju, koju su činili Samoborac Nikola Bašić i Splićanin Mili Poljičak.

ITF M15 Poreč, pojedinačno – finale
Sandro Kopp (AUT/3) – Luka Pavlovic (FRA/6)  6-3, 6-2

Foto Mario Stiehl

Biciklistička utrka “Istarsko proljeće” završila u Umagu: Donosimo popis najboljih

špina voda

U ponedjeljak 11.3. bez vode Vežnaveri kod Poreča