in

Biciklistički klub Poreč nastupio na Giant MTB zimskoj ligi na Krku

Foto Biciklistički klub Poreč

U neposrednoj blizini grada Krka, sa startom na plaži Plav uz kamp Ježevac, u organizaciji Bike Centra Krk, u nedjelju je održana zanimljiva runda s vjerojatno najdužim i najtežim krugom serije GIANT MTB Zimske liga Istre i Kvarnera (ZLIK). Natjecatelji starijih kategorija natjecali su se na stazi dugačkoj čak 6900 metara, s dionicom spusta dugačkom gotovo dva kilometra, po trailu kojega su nazvali XC James Bond. Pravi flow za uživanje, a visinska razlika po krugu je iznosila pristojih 134 metara. Kategorije mlađe od 13 godina su se pak natjecale u krugu od 760 metara.
Utrka je zbog toga bila podijeljena u čak 15 različitih kategorija, od dječjih do seniorskih.
Apsolutni pobjednik utrke u Krku je Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija – da, Siko opet nastupa za novi klub). On je naravno i pobjednik u svojoj kategoriji od 30 do 39 godina. Drugo mjesto osvojio je Martin Legović (BK Novigrad), pobjednik u kategoriji 19–29, a treći je bio Sikošekov ekipni kolega Timotej Banovec, pobjednik u kategoriji juniora (U19). Potonja dvojica su u cilj ušli s oko minute zaostatka. Uz takvu duljinu vozili su svega tri kruga, to jest malo manje od sat vremena vožnje.

U kategoriji seniorki očekivano je pobijedila aktualna svjetska prvakinja, Talijanka Simona Cè (MTB Pertica Bassa ASD), a drugo i treće mjesto osvojile su domaće Romina Marušić (BK Novigrad) i Melita Doričić (individual).
Nastupilo je 127 biciklist(ic)a iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Od članova porečkog kluba najbolji plasman ostvarila je Dijana Benković, 4. mjesto u kategoriji seniorke 30+W. U kategoriji U30M sudjelovao je Diego Žužić, te u kategoriji U40M sudjelovali su Benjamim Brajković, Denis Terlević i Toni Hrvatin.
Peta utrka u aktualnoj sezoni serije GIANT MTB ZLIK održat će se 30. siječnja u Poreču pod nazivom XC St. Becich u organizaciji Biciklističkog kluba Poreč.

Autor Biciklistički klub Poreč

maska maskica korona covid

CRNI REKORD: U Istri više od 330 novozaraženih i pet preminulih

Foto TZ Žminj

ŽMINJ: Općina ima plan kako zadržati mlade obitelji – U „Ulici mladih“ bit će mjesta i za liječnike