in

Boćajmo u školi: Projekt obuhvatio više od 200 djece -Donosimo rezultate

Nakon dvije godine pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, Istarski boćarski savez je ove godine ponovno nastavio s realizacijom svog projekta pod nazivom Boćajmo u školi koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

Boćajmo u školi je natjecanje u svojevrsnim zabavnim igricama, odnosno bližanje  i gađanje cilja malim boćama, kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem.

Ove, sedme sezone u projekt se uključilo 200-tinjak djevojčica i dječaka, a održano je osam kvalifikacijskih natjecanja za učenike osnovnih škola Vladimira Nazora Pazin, Vazmoslav Gržalja Buzet, Matija Vlačić Labin, Vladimira Nazora Potpićan, Ivan Goran Kovačić Čepić, Vitomir Širola Pajo Nedešćina, Jože Šurana Višnjan – područja škola Vižinada i Svetvinčenat.

Već tradicionalno, veliko godišnje finale projekta Boćajmo u školi šesti je puta održano u Pazinu, u dvorani Boćarskog centra Aleksandar Anzur. 

U finalu su se najbolji učenice i učenici sa  kvalifikacijskih natjecanja, po 14 djevojčica i dječaka, natjecali za naslov najboljih u projektu Boćajmo u školi za Istarsku županiju.

Nakon uzbudljivog gotovo dvosatnog natjecanja u odličnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama pazinske boćarske dvorane na kojima su gotovo sva mjesta popunili učenici škole domaćina, OŠ Vladimira Nazora Pazin, najbolji u 2022. godini postali su:

UČENICE:

1. Sara Rafaelić, OŠ Vladimira Nazora Pazin

2. Eleni Fable, OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić

3. Sara Šepuka, OŠ Vladimira Nazora Pazin

4. Valentina Celić, OŠ Vladimira Nazora Potpićan

UČENICI:

1. Mathias Brajuha, OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić

2. Matija Nadenić, OŠ Svetvinčenat

3. David Licul, OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić

4. Fran Puh, OŠ Svetvinčenat

Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju osigurane su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa finalnog natjecanja steklo je pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču.

U sklopu finala egzibicijski nastup u vrlo atraktivnom štafetnom izbijanju priredili su mladi članovi superligaške momčadi Boćarskog kluba Pazin, Martin Štihović i Tino Majcan.

Natjecanjem su kao i obično rukovodili nekada proslavljeni hrvatski reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Valter Ivančić i aktualna europska prvakinja u parovima Tanja Grubiša uz asistenciju mladih polaznika pazinske škole boćanja.

Svojom su nazočnošću finale uveličali i svečano ga otvorili pazinska gradonačelnIca Suzana Jašić, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević i ravnatelj OŠ Vladimira Nazora I Pazin Ivan Štefanić.

U sedam godina održavanja u projekt je izravno bilo uključeno 1546 učenica i učenika nižih razreda istarskih osnovnih škola, odnosno do sada je u sedam godine održano ukupno 67 natjecanja. (IBS)

Foto Istarska županija

Uspješna suradnja s Društvom Dante Alighieri iz Rima na očuvanju talijanskog jezika u Istri

Foto Grad Poreč

Poreč nagradio izvrsne učenike vrijednim poklonima