in

Boćari Istre Poreč upisali novu pobjedu na polufinalnom turniru regionalne lige

Porečan Marino Križmanić (desno) i Zagrepčani Luka Gašpar i Filip Matijašić

Boćari Istre Poreč, aktualni viceprvaci Hrvatske, pobijedili su u prvom susretu polufinalnog turnira regionalne lige, koji se igra u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, zagrebački Zrinjevac 13:9.

Nakon što su u štafetnom izbijanju Bruno Kraljić i Darijan Živolić s izvrsnih 56 pogodaka iz 59 izbačaja pobijedili Filipa Matijašića i Luku Gašpara na koncu se ispostavilo da je prevaga na stranu Porečana bilo bližanje i izbijanje u krug u kojem je Ivan Lukšić savladao Tomislava Kolobarića 21:20, a Roland Marčelja, u svom debitantskom nastupu u žuto-plavom dresu, remizirao sa Lukom Gašparom 24:24 s čime su domaćini otišli na plus četiri koje su zadržali do kraja.

Valja izdvojiti i odličnih 24 punta u preciznom izbijanju Matea Načinovića s kojima je dobio Juru Maglića 24:11, kao i 44 pogotka iz 48 izbačaja Kraljića u brzinskom izbijanju na tri pozicije s kojima je nadvisio Matijašića koji je ostvario također vrlo dobar rezultat 40/49. Kraljić, koji je sudjelovao u osvajanju četiri poena, bio je najučinkovitiji u redovima Istre.

 U nedjelju, 11. rujna 2022. su u SRC Veli Jože na programu dva susreta. Od 8 sati će igrati Zrinjevac i najbolji slovenski klub svih vremena Trata iz Škofja Loke, dok će se od 15.30 sati sastati Istra i Trata. (IBS)

FOTOGRAFIJA: Porečan Marino Križmanić (desno) i Zagrepčani Luka Gašpar i Filip Matijašić

Izvor Istarski boćarski savez

Foto Rukometni klub Poreč

Porečani pobjedom otvorili novu sezonu

andrej plenković foto vlada rh

Premijer: Vladine mjere primjerene krizi. Svi moramo dati svoj doprinos