in

Boćarice Ria Vojković i Nives Jelovica osvojile pet medalja na prvenstvima Hrvatske

Foto Istarski boćarski savez - Ria Vojković, Nikol Marelja Bošnjak, Nives Jelovica i Renata Abram.

Boćarice Labina Ria Vojković i Nives Jelovica osvojile su ukupno pet medalja na prvenstvima Hrvatske u disciplinama pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug i brzinsko izbijanje, koja su se dva dana igrala u Primorsko-goranskoj županiji, sa središtem događanja u boćarskom domu Slavko Stanić u Kastvu.

Vojković je postala državna prvakinja u krugovima i brzinskom izbijanju u izlučnoj seriji kojeg je sa 36 pogodaka iz 40 izbačaja izjednačila vlastiti rekord Hrvatske, dok je brončano odličje osvojila u disciplini pojedinačno klasično. Jelovica se pak brončanim kolajnama okitila u krugovima i brzinskom izbijanju. Prvakinja Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično postala je Nikol Marelja Bošnjak iz Čavli ŠB.

U krugovima Vojković i Jelovica su se međusobno sastale u polufinalu u izvrsnom susretu vrhunskih rezultata u kojem je Ria bila bolja rezultatom 30:26. Potom je u finalu Vojković pobijedila Marelja Bošnjak 24:20, dok je Jelovica u susretu za 3. mjesto savladala Renatu Abram iz Kastva 27:12.

U finalu brzinskog izbijanja Vojković je obranila naslov prvakinje Hrvatske uspjevši nadvisiti Emu Maršanić iz Čavli ŠB tek nakon dodatne serije izbijanja u trajanju od 2,5 minute rezultatom 18 (22):14 (23) nakon što je temeljna serija završena neodlučenim rezultatom 32 (40):32 (44).

U disciplini pojedinačno klasično Vojković i Jelovica su se susrele u četvrtfinalu u kojem je Ria pobijedila rezultatom 13:8. Do četvrtfinala je stigla još jedna istarska boćarica Diana Baran iz Pazina koju je zaustavila reprezentativka Carrolina Bajrić iz Čavli ŠB savladavši je 11:9. Bajrić je potom u polufinalu bila bolja i od Vojković 13:2, da bi na koncu u susretu za 3. mjesto Ria pobijedila Renatu Ogrizek iz bakarskog Škrljeva 13:6. U klupskom finalu Čavli ŠB je pak Marelja Bošnjak pobijedila Bajrić 12:8.

FOTOGRAFIJA: Najbolje u krugovima – (slijeva) Ria Vojković, Nikol Marelja Bošnjak, Nives Jelovica i Renata Abram.

Izvor Istarski boćarski savez

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Još medalja i pehar za vrijedne učenike sportaše

Templari u Istri – U Bujama predstavljanje knjige Đanina Bubole