in

TAR: Još medalja i pehar za vrijedne učenike sportaše

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici OŠ Tar Vabriga sa svojom su voditeljicom sportske skupine Anamarija Kodnik Circota jučer prisustvovali na ekipnom Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava u sportskom poligonu „Veli Jože“ – za djevojčice i dječake 4. razreda osnovnih škola.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Natjecanje se održalo u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Dr. Mate Demarina u Medulinu. U natjecanju je sudjelovalo 5 djevojčica i 5 dječaka i rezerve izvan konkurencije.

Učenici su marljivo vježbali i trud se isplatio, osvojili su zapaženo 2. mjesto čemu su se veoma radovali i osvojili vrijedne medalje i pehar za školu.

Opis poligona je sljedeći: kolut naprijed, cik-cak trčanje oko slalom štapova, trčanje na klupi, provlačenje kroz vertikalno postavljen okvir, kotrljanje medicinke rukom između slalom štapova, sunožni preskok preko prepone, četveronožno obilaženje slalom štapova, gađanje lopticom u metu (okvir sanduka) i trčanje do startne crte te dodiruje sljedećeg učesnika, koji ide nakon dodira isti krug sve do zadnjeg sudionika kada se zaustavlja štopano vrijeme.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

U Novigradu otvorenje Agatine izložbe “Istarski pejzaži”

Foto Istarski boćarski savez - Ria Vojković, Nikol Marelja Bošnjak, Nives Jelovica i Renata Abram.

Boćarice Ria Vojković i Nives Jelovica osvojile pet medalja na prvenstvima Hrvatske