in

BRAVO: SAMANTA FABRIS s Dinamom osvojila trofej KUPA RUSIJE

Jučer, nedjelja 21. prosinca, veliki je dan za hrvatski sport. Osim što su hrvatske rukometne reprezentativke osvojile povijesnu broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj, u Rusiji je naša Istrijanka, kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris iz mjesta Danijeli kod Kringe osvojila Kup Rusije sa svojom ekipom Dinamo Ak Bars Kazan.

Foto Dinamo Kazan Facebook

Dinamo je uspješno obranio trofej Kupa Rusije za žene i osvojio ga šesti put u svojoj povijesti, pobijedivši u finalu moskovski Dinamo.

Samanta je postigla čak 23 poena, uključujući pet blokova i dva asa. Njezin suigračica iz Meksika, izvan Samantha Bricio, ostvarila je dva asa, tri blokade i ukupno dala 22 poena. Ruskinja Nataliya Goncharova bila je najbolja u redovima moskovskog Dinama s ukupno ostvarenim 21 poenom.

“Bila je to vrlo teška utakmica. Što je najvažnije, uspjeli smo organizirati obranu i protunapad. Mislim da smo zbog toga danas uspjeli pobijediti. Jednostavno nam se nije gubilo i u drugi set ušle smo s novim emocijama, s novom snagom, s novim igračkim setom“, rekla je kapetanicma Dinama Kazan i ruske reprezentacije, čudesna Evgeniya Startseva za www.volleyball.world.

Dinamo Kazan pobijedio je moskovske domaćine s  3-1 (22-25, 25-21, 25-15, 25-22).

Samanta Fabris je na proljeće, u travnju, s Dinamom osvojila i 3. naslov ligaškoga prvenstva. Nakon osvojena dva Scudeta u najjačoj ligi svijeta, Italiji, gdje je godinama igrala, ovoga puta je to napravila i u Rusiji sa svojim klubom Dinamo Kazan, s kojim je sada osvojila i Kup Rusije za najbolji završetak ove inače neobične godine-

Samanta je početkom godine inače potpisala dvogodišnji ugovor s Dinamo Kazanom.

Privatnici žele besplatno primiti građane, HZZO ih uporno odbija

Čentrin MERCEDES BALDAŠ iz Vižinade među najboljima u Hrvatskoj na natjecanju Saveza društava Naša djeca