in

Dan istarskog sporta – Nagrade porečkim rukometašima i kuglačicama, najbolji sportaš Giovanni Cernogoraz

Sportska zajednica Istarske županije nagradila je najbolje sportaše, klubove i djelatnike za 2021. godinu. Svečanost se održala u četvrtak navečer u hotelu Diamant u Poreču. Najbolji seniorski sportaš je Giovanni Cernogoraz iz novigradskog streljačkog kluba Gusar. U njegovoj odsutnosti, angažiran na svjetskom prvenstvu, nagradu je preuzeo njegov otac Walter. Ria Vojković iz Kuglačkog kluba Labin najbolja je sportašica. Što se tiče ekipa, nagrade su ostale u Poreču – najbolje ekipe su Ženski kuglački klub Istra Poreč i Muški rukometni klub Poreč.

najbolji sprotaši istarske županije

Paraolimpijka Mikela Ristoski, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Medulin, najuspješnija je sportašica s invaliditetom. Dovoljno je reći da je osvojila broncu na Paraolimpijskim igrama 2021. u Tokiju u skoku u dalj te medalju istog sjaja na Europskom prvenstvu, a zlato na Otvorenom prvenstvu Hrvatske već je postalo uobičajeno za nju. Za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom proglašen je Tomislav Bošnjak iz Rukometnog kluba Poreč, koji je osvojio zlato na Europskom prvenstvu gluhih i nagluhih.

Kod mlađih uzrasta najbolja ekipa bila je ekipa U11 Nogometnog kluba Istra 1961 i kadetkinje Stolnoteniskog kluba Pula. Najboljim kadetskim sportašima proglašeni su jedriličari Tedi Leonardelli iz Jedriličarskog kluba “Vega” i Tea Peteh iz “Uljanika”, oba iz Pule.

Najboljim trenerom proglašen je Dario Kliba iz Jedriličarskog kluba “Uljanik”. Za 75 godina djelovanja nagrađen je Boksački klub “Pula”, a za 100 godina Nogometni klub “Medulin”.

Nagrade za životno djelo dobili su Boris Breščić iz Pule i Ivetta Volčić iz Rovinja.

Dan istarskog sporta u Poreču, uz predsjednika Sportske zajednice Istarske županije Mladena Pavičevića i glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta, bili su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, istarski župan Boris Miletić, te brojni istarski sportaši i sportski djelatnici.

Svi su čestitali pobjednicima. Miletić je posebno pozdravio prisutnost velikog broja mladih sportaša, što je važno u društvu u kojem ih tehnologija preuzima. U Poreču, gradu sporta, motiva za bavljenje njime ne nedostaje, a Lorisu Peršuriću ovo je bila prilika da najavi bogatu jesensku sezonu sportskih događanja u svom gradu.

foto mup biciklistička utrka policija

Donosimo popis zatvorenih cesta po Istri zbog biciklističke utrke CRO RACE

Foto Istarska županija

Osnovan Fond za sport: Osigurano pola milijuna kuna