in

Donosimo popis zatvorenih cesta po Istri zbog biciklističke utrke CRO RACE

Foto - Ilustracija PU istarska

U subotu, 1. listopada, na istarskim prometnicama vozi se 5. etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom „CRO RACE“, na kojoj sudjeluje oko 140 biciklista, prateće službe i osiguranje utrke.

Peta etapa koja će se većim djelom voziti na području Istre starta u Opatiji, a cilj joj je u Labinu. Hodogram trase kojoj će se kretati biciklisti je Opatija – Rijeka – Opatija – Ičići – Veprinac – Poklon – Vranja – Boljunsko polje – Paz – Afrići – Cerovlje – Pazin – Lindar – Mandalenčići – Juričev kal – Barban – Labin – Kranjci – Salakovci – Kapelica – Labin (2 kruga) – Cilj u starom gradu Labinu. 

Poznavajući zahtjevnost organizacije ovako velikog sportskog događaja, a uzimajući u obzir činjenicu kako je sigurnost biciklista prioritet, na trasi održavanja biciklističke utrke privremeno će za sav promet biti zatvorene prometnice. Pojedine ceste zatvarat će se 20 do 30 minuta prije nailaska biciklista dok će cesta Barban – Labin i krug koji se vozi oko Labina biti zatvoreni i do 1 sat, zbog čega će se zaustavljati vozila koja se zateknu na trasi, a na mjestima gdje je to moguće, promet će biti preusmjeren na zaobilazne pravce.
Dolazak biciklista na područje Istarske županije očekuje se oko 13 sati, zbog čega će od strane policije i drugih osoba temeljem ovlaštenja (redara) biti zatvorene dionice cesta kako slijedi (vremena zatvaranja cesta su orijentacijska):

  • Cesta preko Tunela Učka u smjeru Poklona i Veprinca oko 12.10 sati,
  • Cesta D500 Vranja – Boljunsko polje oko 12,40 sati,
  • Grad Pazin  oko 13,30 sati (zatvoren 25-30 minuta)
  • Cesta D66 Barban – Labin ( kružni tok Kapelica ) – od 13,56 – 14,58 sati,
  • Ceste Labin – Kranjci –Salakovici – Kapelica – Labin (2 kruga) – cca 1 sat do 15:50 sati.  

-Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i naredbama policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista. Utrka će biti medijski popraćena i u izravnom televizijskom prijenosu, objavila je istarska policija.

VIŽINADA/BUZET – Radionice Centra Pozitron za svjetsko STEAM natjecanje FIRST LEGO

rukomet kuglačice poreč

Dan istarskog sporta – Nagrade porečkim rukometašima i kuglačicama, najbolji sportaš Giovanni Cernogoraz