in

DREAM CUP: Pobjednici NK Jadran Poreč i NK Istra 1961

Proteklog vikenda je na nogometnim terenima u Zelenoj laguni održan međunarodni nogometni turnir za djecu Dream Cup Poreč koji je u svom 4. izdanju ugostio mlade nogometaše iz različitih dijelova Hrvatske i Slovenije. Više od 700 igrača do 9, 11 i 13 godina te 60 trenera iz 42 momčadi dalo je sve od sebe u trodnevnom natjecanju od 18. do 20. lipnja na sportskom kompleksu Plave Lagune d.d. 

kategoriji U9 pobjednik je NK Jadran Poreč, ispred drugoplasirane NK Pazinke, dok je Istra 1961 bila bolja u borbi za 3.mjesto protiv NK Bregana. Nagradu za fair play osvojio je NK Novigrad, najbolji trener bio je Emanuel Erik (NK Pazinka), najbolji strijelac Ervin Ćosić (NK Istra 1961), najbolji golman Teo Milotić (NK Jadran Poreč), a najbolji igrač Diego Rajko (NK Jadran Poreč)
Naslov u kategoriji U11 osvojila je NK Istra 1961, drugo mjesto osvojio je NK Jadran Poreč, a HNK Gorica je nadjačala NK Varaždin u utakmici za broncu. Nagradu za fair play osvojila je NK Pazinka Pazin, najbolji trener bio je Željko Radočaj (HNK Gorica), najbolji strijelac Rio Joka (NK Istra 1961), najbolji golman Rok Hudek (NK Varaždin), a najbolji igrač Leo Lalić (NK Jadran Poreč).
U najstarijem uzrastu natjecatelja do 13 godinaNK Istra 1961 je suvereno osvojila 1.mjesto ispred NK Varaždina, dok je 3.mjesto otišlo u ruke NK Virovitica pobjedom nakon jedanaesteraca nad Posavje Krško. Nagradu za fair play osvojio je NK Jadran Poreč najbolji trener bio je Goran Labaš (NK Varaždin), najbolji strijelac Teo Žiković (NK Istra 1961), najbolji golman Roko Gojmerac (NK Virovitica), a najbolji igrač Matija Kablar (NK Istra 1961).
 Nakon rekordnog izdanja iz 2019., te pauze u 2020.godini, turnir je ove godine u Poreč doveo oko 1500 posjetitelja, od kojih je gotovo polovica boravila u smještajnim objektima na Poreštini i ostvarila više od 1000 noćenja. “Drago nam je da smo u ovim pandemijskim okolnostima uspjeli održati naš turnir i zadržati nivo kvalitete momčadi koje sudjeluju u natjecanju. Nažalost, momčadi iz Švicarske i Mađarske su u posljednji čas otkazale svoj dolazak, ali vjerujemo da će se i oni sljedeće godine vratiti na Dream Cup. Veliko je zadovoljstvo što nam se momčadi iz godine u godinu vraćaju u Poreč, to je dokaz kvalitete i nadamo se da ćemo u 2022. ponovo ugostiti ekipe iz različitih dijelova Europe i svijeta. Zahvaljujemo se našim partnerima iz NK Jadran Poreč i Plava Laguna d.d, a izuzetno nas veseli potpora TZ Poreč, TZ Funtana, TZ Vrsar i TZ Tar koji su prepoznali našu manifestaciju kao projekt koji povezuje lokalnu zajednicu i sportske klubove i vjerujemo da proširuje turističku ponudu našeg grada.” – poručio je Marko Kepčija, direktor turnira Dream Cup Poreč. 

Turnir je posjetila i ekipa sa HNTV-a čiji prilog možete vidjeti na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=iK1YnCwcImE

Iz organizacije turnira posebno zahvaljuju volonterima bez kojih organizacija na visokom nivou ne bi bila moguća, NK Jadran Poreč na operativnoj podršci te svim sudionicima na fer i korektnoj borbi. Vidimo se opet od 17.-19.lipnja 2022.!! 

Autor: Nogometni klub Jadran-Poreč

NOŽEM U VRAT: Zatvor za 38-godišnjaka koji je pokušao ubiti suprugu

LABINCI: Svečanom misom obilježen blagdan sv. Ivana, predvodio ju je biskup u miru