in

Drugog dana Svetog Nikole odjedrena po tri jedrenja za sve klase

Foto Jedriličarski klub Vega

Drugog dana najbrojnije hrvatske jedriličarske regate Svetog Nikole – memorijal Vladimir Barbić u Jedriličarskom klubu Vega u Puli sve je teklo po planu.

“Danas je sve bilo savršeno, od izlaska na more, do postavljanja regatnog polja i samih jedrenja. Puhala je bura brzinom 18-25 čvorova. Odradili smo po tri jedrenja za sve klase i grupe, dakle ukupno 24 jedrenja i ulaska u cilj. Članovi regatnog i prosvjetnog odbora na moru i kopnu radili su besprijekorno, postavljali bove koje određuju regatno polje, usidrili brodove regatnog odbora za linije starta i cilja, provodili startne procedure, sudili i provjeravali ide li sve po pravilima, upisivali prolaze kroz cilj na moru i unosili rezultate na kopnu. Optimisti su već oko 13 sati bili u cilju, uspjeli smo pobjeći i od kiše, a odjedrili smo cijeli program. Jedriličare je na kopnu dočekala topla pašta i čaj, koju su morskim vukovima dijelile mame malih jedriličara. Ovo je Vladin memorijal i sve je onako kako je on tražio od nas.”, rekao je zadovoljno Ted Weidlich predsjednik regatnog odbora.

Nakon ukupno 7 jedrenja u klasi ILCA 4 vodeći su Talijan Lorenzo Ghirotti, i Grkinja Tatiani Bougiatoti. Dvojac iz sportskog razreda pulske Gimnazije Vito Fili iz Vege i Grigor Pettener iz Juga su na trećem i četvrtom mjestu. “Prijatelji smo u razredu, ali konkurencija na moru, motiviramo kroz tjedan jedan drugog, a za vikend se natječemo, pa nek bolji pobijedi”, objasnio nam je Vito. O svom jedrenju i očekivanjima je dodao: “Otvorio sam regatu s diskvalifikacijom zbog preranog starta, ali nakon toga su se mjesta ustabilia. Jedrim konstantno, zadovoljan sam trećim mjestom ukupno, ali ako se sutra bude jedrilo, želio bih napasti i jedno od prva dva mjesta. Grkinja koja je na drugom mjestu, jako dobro jedri niz vjetar, i neće biti jednostavno pobijediti je.”

“Zadovoljan sam dosadašnjim jedrenjem, no malo mi je žao zbog diskvalifikacije u petom plovu, koja me koštala drugog mjesta. U sutrašnji dan ulazim s četvrtog mjesta i volio bih da zapuše jugo,” rekao je Grigor, Puležan koji jedri za klub s Malog Lošinja.

Plasman ostalih istarskih jedriličara: 17. ukupno i 7. djevojka Manola Miletić (Kvarner, Rabac), 21. Tristan Tol (Vega), 22. Nika Fornažar (Horizont, Poreč), 26. Katja Rabak (Vega), 36. Diego Merlin (Kvarner), 45. Vedran Čelić, 46. Jan Komadina (oboje Vega), 56. Andrea Batelić (Kvarner), 71. Karla Blašković (Vega), 72. Filip Smokovic, 78. Karlo Mileta (oboje Kvarner).

U klasi ILCA 6 vodeći nakon 7 jedrenja je Splićanin Lovre Bakotić, a među djevojkama Sofia Naumenko iz Ukrajine. Tea Peteh iz pulskog Uljanika je druga djevojka i ukupno na 4.mjestu s istim brojem bodova kao i Ukrajinka. Tea je u zadnjem današnjem jedrenju zaradila diskvalifikaciju zbog preranog starta, pa je sutra očekuje tijesna borba za pobjedu. Plasman ostalih istarskih jedriličara: 11. je Tedi Leonardelli iz Vege, 22. Iva Rokvić (Uljanik), 26. Lea Rakovac (Vega), 30. Aurora Palko, 33. Jure Cvek (oboje Uljanik), 43. Paola Čelić (Vega), 51. Alex Mećava (Uljanik).

U klasi ILCA 7, zbog većeg volumena jedra jedre samo muškarci. To je ujedno i olimpijska klasa za muškarce. Vodstvo drži dvojac iz Ukrajine Valeriy Kudryashov i Oskar Madonich, a jedini hrvatski predstavnik je Antonio Marendić na petom mjestu.

U najmnogobrojnijoj klasi Optimist u subotu je nadmoćno s tri pobjede slavio Bepo Duplančić iz splitskog Labuda koji je trenutno u vodstvu. U ženskoj konkurenciji najbolja je Margherita Martarelli iz Italije. Na 6. mjestu je Edi Jurman iz Uljanika, uz nezgodu u petom jedrenju u kojoj mu je ispao podupirač jedra. Plasman ostalih istarskih jedriličara: 17. Ivano Kaić, 20. Ema Grabar, 40. Marko Puljiz, 53. Matteo Matković (svi Uljanik), 58. Ivano Rovis (Vega), 76. Laura Batelić (Kvarner), 78. Luka Pahljina, 88. Una Krivić (oboje Uljanik), 89. Lucija Belušić, 100. Tonka Kostelić (obje Vega), 114. Juraj Lencović, 129. Ivan Družeta (oboje Uljanik), 188. Maksim Pogorilić (Vega), 196. Leon Labinjan (Horizont), 207. Mateo Poropat (Vega), 208. Eni Ladavac (Maestral, Rovinj), 225. Mario Barbić (Vega), 230. Noel Tus, 231, Franco Enrico Suarez Radin (oboje Horizont), 238. Leni Sejfo Begzic (Maestral), 240. David Nicoletti (Horizont), 241. Nina Sosić, 244. Roko Lovrinić (oboje Maestral), 246. Veronika Čatić, 247. Tara Lukašić (obje Vega), 248. Lea Persic (Maestral), 258. Leon Matković (Uljanik), 262. Ian Kosanović (Vega), 265. Paolo Ladavac (Maestral), 270. Noel Matković (Uljanik), 272. Alvaro Antelić (Kvarner), 276. Vito Franjić, 292. Ellen Drašćić, 294. Albert Lebinac (svi Vega), 297. Marko Legović (Horizont), 298 Ursula Zuliani (Maestral), 306. Nolan Juričić (Kvarner), 313. Jakov Butković (Uljanik), 315. Diego Antonio Suarez Radin (Horizont), 317. Simon Golubić, 321. Leon Dragobratović (oboje Uljanik).

U nedjelju u 10.00 planiran je start novih jedrenja, jedriličari kreću na more već u 9 sati. Podjela nagrada bit će u prostorijama JK Vega u 15 sati.

Izvor Jedriličarski klub Vega

Elvis Catela - Foto DVD Marčana

Elvis Catela iz DVD-a Marčana izvrstan na natjecanju Firefighter Stair Challenge

Dvigrad - Istarska županija

ISTARSKI KAŠTELI – DVIGRAD: U ruševinama skrivena priča o važnom i živom gradu