in

Dvoboj Ivanišević-Prpić i Tony Cetinski otvaraju 30. ATP u Umagu

Reprizom prvog finala umaškog turnira odigranog 1990. godine između Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića, sutra započinje 30. izdanje teniskog turnira Plava Laguna Croatia Open Umag.

Na egzibiciji otvorenja gledatelji će moći evocirati uspomene na sami početak umaške teniske priče i prvo odigrano finale koje je na kraju pripalo Goranu Prpiću.

Prije same egzibicije održat će se ždrijeb glavnog turnira, a da prvi dan slavljeničkog izdanja završi na najbolji mogući način, pobrinut će se Tony Cetinski velikim koncertom otvorenja u Dance Areni. Ovo će biti svojevrsna uvertira u nezaboravnih 10 dana koji posjetitelje očekuju u Stella Marisu.

Sjajni teniski mečevi ponajboljih svjetskih tenisača, poput aktualnog 10. igrača svijeta Fabija Fogninija i najboljeg hrvatskog tenisača Borne Ćorića, garantiraju uzbudljive trenutke na umaškim terenima i neizvjesnu borbu za naslov pobjednika.

Druga egzibicija, u srijedu 17. srpnja, donosi još jedan atraktivan dvoboj, između Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera koji će gledatelje vratiti u legendarnu 2001. godinu i finale Wimbledona kada je Ivanišević ostvario svoj veliki san i podigao pobjednički trofej u All England Clubu.

Uz teniske mečeve i egzibicije, na Plava laguna Croatia Openu Umag posjetitelje očekuje i odličan party program, a osim Tonyja Cetinskog, za dobro raspoloženje pobrinut će se i najpopularniji europski Queen Tribute band te svjetski poznati DJ-evi – W&W, Salvatore Ganacci, Gianluca Vacchi i Mike Candys.

Na Istria Gourmet Festivalu ljubitelji vrhunske hrane pronaći će pravo bogatstvo istarskih delicija i najfinijih vina. Među brojnom ponudom posjetitelji će uživati u hrani dva restorana s Michelin preporukom koji će im pružiti jedinstven gastronomski užitak, a u Taste Istria zoni kušati vina tridesetak biranih istarskih vinara.

Istra Inspirit oživio Dvigrad interpretacijskom storytelling šetnjom

Nerealno visoki rast je stvar prošlosti – Franco Palma: “Moramo biti spremni na borbu za svakog gosta”