in

Emma Berta Bočkor izborila nastup na Europskom prvenstvu u Finskoj

Emma Berta Bočkor i trener Senad Barjamović

Proteklog vikenda Grad Poreč bio je domaćin još jedne velike sportske manifestacije. Naime, nakon veoma uspješno organiziranog Europskog karate prvenstva u svibnju Poreč je još jednom ugostio sam vrh svjetske karate elite za mlade. Svjetski karate kup (WKF U12 & U21) kao i Svjetska karate liga (WKF Youth League) okupili su gotovo 1.600 karatista iz 50 država koji su se borili za najvrjednija odličja najvišeg K1 ranga trenutno postojećeg na svijetu.

Nastupom na WKF Youth League, članica Karate kluba Shotokan Umag, Emma Berta Bočkor, izborila je mjesto u reprezentaciji i nastup na Europskom prvenstvu koje će se potkraj kolovoza ove godine održati u Finskom gradu Tampereu.

Nakon dugo vremena jedan istarski klub ima i svog predstavnika na najelitnijem natjecanju staroga kontinenta. Pred mladom darovitom karatašicom sada je niz pripremnih ciklusa koji započinju već sljedećeg tjedna u Slovačkoj na 41. Grand Prix Slovakia, na koji putuje s ostalim članovima Hrvatske karate reprezentacije, dok su završne pripreme pred sam odlazak u Finsku planirane sredinom kolovoza.

Našoj predstavnici kao i cijeloj karate reprezentaciji želimo puno sreće i uspjeha na nadolazećim natjecanjima.

POREČ: Otvorena izložba radova s radionice linoreza za djecu i mlade ususret 61. Annalu

U Puli obilježena 165. obljetnica rođenja NIKOLE TESLE