in

Festival rukometa: Poreč spreman za 10. izdanje uz besplatan ulaz na utakmice najboljih hrvatskih klubova!

Foto Tanja Kocijančić

Festival rukometa jedinstvena je manifestacija u našem, ali i europskom sportu. U nešto manje od mjesec dana kroz grad sporta, Poreč, proći će gotovo 4.000 rukometašica i rukometaša svih uzrasnih kategorija, rukometnih trenera, djelatnika i novinara.

Vrhunac Festivala rukometa je ovaj tjedan kada nas očekuju završnice Kupa u obje seniorske konkurencije, ali i završnice mlađih dobnih uzrasta. U Poreču će se u tih 30-tak dana odigrati 454 rukometne utakmice, a ovaj prelijepi grad ugostiti će čak 132 ekipe iz cijele Hrvatske.

„Poreč s ponosom može reći da je spreman i bit će dobar domaćin svima“, naglasio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na prigodnoj konferenciji za medije koja je danas organizirana u maloj dvorani gradske vijećnice. 

„Mi smo jako sretni jer iz dana u dan  naša ljepotica dvorana Žatika, ali ne samo ona nego i sve druge dvorane u gradu, a imamo ih ukupno osam, popunjena je non-stop” podvukao je gradonačelnik. “S rukometom imamo višegodišnju suradnju i ona može biti primjer drugima kako jednu priredbu podići na najviši mogući nivo.”

Uz njega, na konferenciji su prisustvovali direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silivio Njirić, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković i direktor Rukometnog kluba Poreč Eduard Džoni.

Festival rukometa počeo je prije 15-tak dana s tri završnice mlađih kategorija rukometašica. Ovaj tjedan na rasporedu je završnica kadeta u muškoj konkurenciji, ali i polufinalni i finalni susreti Kupa u kojima međusobno igraju  Lokomotiva i Koka, odnosno Podravka Vegeta i Dalmatinka. Ti susreti na rasporedu su u četvrtak 25. svibnja u 17.00, odnosno 19.00 sati. Dan kasnije čekaju nas dva polufinalna susreta rukometaša. U 17.00 sati igrat će Bjelovar i Trogir, a nakon toga u 19.00 sati PPD Zagreb i Sesvete. Subota je rezervirana za finale rukometašica u 17.30 sati, a nedjelja za finale rukometaša u 15.15 sati, odnosno 17.30 finale kadetskog prvenstva. Kada na sve to dodamo da će u Poreču boraviti i oko 750 trenera na svom središnjem seminaru, moram reći da nas sve to ispunjava ponosom, rekao je direktor marketinga HRS-a, Silivio Njirić.

“Poreč ima šest gradskih i dvije privatne dvorane i to nam nije dovoljno da zadovoljimo sve potrebe” naglasio je Aleksandar Beaković, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča. “I već sad ozbiljno razmišljamo o gradnji još jedne trenažne dvorane jer smo u velikim problemima kako zadovoljiti sve potrebe gradskih klubova, ali i naših gostiju iz svih mogućih Saveza i rekreativaca.”

„Rukometni klub Poreč, kao i obično, stavio je na raspolaganje sve svoje resurse i ljude u organizaciji Festivala rukometa. Mi smo jako sretni da je rukometna krema ponovno u našem gradu” podvukao je Eduard Džoni, dopredsjednik kluba. „Žao nam je što smo za jedan pogodak ostali kratki i nismo se probili u polufinale Kupa, ali to je sport.“

Za kraj spomenimo samo da je ulaz u Žatiku slobodan sva četiri dana natjecanja, priopćeno je iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Utakmice Kupa Hrvatske odigrat će se prema sljedećem rasporedu:

 • Četvrtak, 25. svibnja – Polufinala u ženskoj konkurenciji
  17:00h Lokomotiva Zagreb vs Koka
  19:00h Podravka Vegeta vs Dalmatinka
   
 • Petak, 26. svibnja – Polufinala u muškoj konkurenciji
  17:00h Bjelovar vs Trogir
  19:00h PPD Zagreb vs Sesvete
   
 • Subota, 27. svibnja
  17:30h Finale u ženskoj konkurenciji
   
 • Nedjelja, 28. svibnja
  15:15h Finale u muškoj konkurenciji

Beaković, Glavina, Jakovčić i Peršurić - Foto Grad Poreč

POREČ: Veliki europski uspjeh bodybuilderice Larise Glavina

Foto Hrvatski kuglački savez

Svjetsko prvenstvo u kuglanju: Porečanka Nataša Ravnić s reprezentacijom upisala i treću pobjedu