in

FUNTANA/VRSAR: Galateice uspješne na Županijskom prvenstvu i Mikulas Kupu

PRVENSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE U B PROGRAMU – KVALIFIKACIJE ZA ZAVRŠNICU KUPA HRVATSKE U RITMIČKOJ GIMNASTICI – B PROGRAM  U RITMIČKOJ GIMNASTICI I ONLINE MIKULAS KUPU 2020


Prvenstvo Istarske županije u B programu ritmičke gimnastike održalo se u subotu 21. studenog u Intersport centru u porečkoj Zelenoj laguni. Sudjelovalo je više od pedeset gimnastičarki, natjecateljice dolaze iz tri istarska kluba – Klub ritmičke i sportske gimnastike Poreč, Klub ritmičke i sportske gimnastike Gazela i Klub ritmičke i estetske gimnastike Galetea iz Funtane, koji je ujedno i domaćin natjecanja.

Gimnastičarke koje su se na Županijskom prvenstvu plasirale među šest najboljih u skupini kvalificirale su se i za Završnicu kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u B programu. Iz KREG Galatee to su Lena Pršeš koja je u mini kategoriji osvojila zlato, Stefani Fariš srebro, Lena Stanislava Mrkobrada četvrto mjesto, a Stefani Valenta kvalificirala se šestim mjestom.

Viktorija Rakovac u kategoriji mlađih kadetkinja županijska je prvakinja, osvojila je zlato u višeboju i u vježbi bez rekvizita, a srebro u vježbi s obručem. Aida Karabegović se plasirala šesta u višeboju kvalificirajući se za Završnicu kupa.

Lea Klaić i Gita Jakus natjecale su se u kategoriji kadetkinja, gdje je Lea Klaić u višeboju došla četvrta a Gita Jakus peta.

Juniorka Ivana Kraljević plasirala se na drugo mjesto u višeboju, te osvojila zlato u vježbi s obručem i broncu s čunjevma. Također juniorka Sofia Čehić, koja je u višeboju zauzela četvrto mjesto, a u vježbi s loptom osvojila je srebro.

Seniorka Eva Fiškuš plasirala se na Završnicu kupa Hrvatske osvojivši broncu u višeboju, srebro s loptom te broncu u vježbi s obručem.

Pred ovim su ritmičarkama pripreme za Završni kup Hrvatske koji će se održati 5. prosinca u Poreču.

U kategoriji B light u vježbama bez rekvizita redom su osvojile zlato Sara Vajagić, srebro Ana Krekhovetskayai, i broncu Vita Velenik. 

KREG Galatea se u petak 20. studenoga natjecao se i na Onlike Mikulas Kupu 2020, gdje je sudjelovalo čak 120 natjecateljica iz sedamnaest klubova i jedanaest država.

U kategoriji A natjecala se Pia Kovačić, 2007. godište, u vježbi s vijačom osvojila je zlato, i broncu s trakom. Iana Benčić, 2009. godište, osvojila je četvrto mjesto u vježbi s čunjevima s  te peto mjesto u vježbi s obručem.

U B kategoriji Ivana Kraljević, 2005. godište, osvojila je srebro s obručem. U kategoriji 2006. godišta, Sofija Čehić bila je zlatna s čunjevima osvojivši, a Viktorija Rakovac i Aida Karabegović u 2011. godištu, osvojile su treće mjesto i peto mjesto, doznajemo od Ane Roberte Karabegović.

POZITIVNI (grado)načelnici BUJA i CEROVLJA: “Ljudi, čuvajte se i idite samo kamo morate“

U ISTRI 1.113: OŠ Poreč ima najviše učenika u samoizolaciji