in

FUNTANA/VRSAR: Povijesni uspjeh KREG-a Galatea – Iana Benčić ide na Svjetsko prvenstvo

Proteklog vikenda, 27. i 28. svibnja, u Nedelišću u sportskoj dvorani Hrvatskog gimnastičkog saveza održano je 32. Višebojsko prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu ritmičke gimnastike.

Foto KREG Galatea
Foto KREG Galatea

Natjecanje je okupilo 62 najbolje ritmičarke iz desetak hrvatskih klubova, 

a KREG Galatea (Funtana-Vrsar) ostvario je veliki uspjeh, najveći u povijesti kluba.

Članica kluba juniorka Iana Benčić zauzela je odlično 2. mjesto u višeboju i time se kvalificirala na Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati u srpnju u Rumunjskoj. Samo dvije gimnastičarke će predstavljati Hrvatsku!

Iana Benčić se osobno zahvaljuje trenericama KREG Galatea Eleni Bosykh, Anni Bosykh, Sunčici Hasagić, nadalje zahvaljuje razrednici Maji Prević, bivšem razredniku Marjanu Lončaru, ravnateljici OŠ Finida Aniti Sijerković Radin, fizioterapeutu Danijelu Bileli te roditeljima Valentini i Goranu koji su zajedničkim snagama sve ovo podržali. Zahvaljuje se i općinama Funtana i Vrsar, poduzeću Montraker, Sportskom centru Saline i njihovim djelatnicima.

Iz kluba napominju su da su na PH uspješno nastupile i kadetkinja Viktorija Rakovac, koja je u vježbi s čunjevima ostvarila visoki drugi rezultat, te Ivana Kraljević, seniorka koja je najbolji rezultat imala također u vježbi s čunjevima – peti rezultat.

Iduću subotu 03.06.2023. KREG Galatea je organizator Županijskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici. Pozivaju sve ljubitelje ritmičke gimnastike da podrže djevojčice u njihovom predstavljanju.

funtana

U petak dođite na prvu ovogodišnju ribarsku feštu u Funtani

NK Funtana osvojila naslov prvaka. Luka Sardelin pokazao svu raskoš svog talenta