in

Gabriel Romeo Cvitko iz Vižinade, državni prvak i osvajač medalja za reprezentaciju, na prijemu kod gradonačelnika Pule

Foto Grad Pula - Gabriel s trenericama i gradonačelnikom Pule

Na Međunarodnom mitingu u paraplivanju Sarajevo Open 2023. Gabriel Romeo Cvitko osvojio je četiri medalje. Bio je prvi na 100m prsno u kategoriji S10 s 1:17.28 i srebrni na 50m slobodno s 29,87. Drugog je dana uzeo zlato na 50m prsno s novim osobnim rekordom 34,68 te srebro u štafeti 4x50m slobodno. Hrvatska reprezentacija bila je najuspješnija ekipa natjecanja!

Tim je povodom Gabriel Romeo Cvitko iz Vižinade, kao član Plivačkog kluba Arena, bio na prijemu kod pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića. Prenosimo priopćenje Grada Pule u cijelosti:

Foto Plivački klub Arena Pula - Gabriel prigodom dodjele medalja na Sarajevo Openu
Foto Plivački klub Arena Pula – Gabriel prigodom dodjele medalja na Sarajevo Openu

„Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić u Komunalnoj palači 15. svibnja 2023. godine primio je Gabriela Romea Cvitka, plivača Plivačkog kluba Arena, u povodu osvajanja medalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Međunarodnom mitingu u Sarajevu u paraplivanju.

„Čestitam ti na uspjehu. Ustraj i budi i dalje uporan. Želim ti sve najbolje u životu i puno uspjeha u daljnjim natjecanjima“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gabriel Romeo Cvitko je državni juniorski prvak i seniorski doprvak u paraplivanju na 50 i 100 m prsno na Otvorenom prvenstvu Hrvatske “Croatia open 2023” koje se održalo krajem ožujka u Splitu. Tim je rezultatom ostvario poziv u paraplivačku reprezentaciju, te je nastupio na Međunarodnom mitingu u Sarajevu “Sarajevo Open 2023”, gdje je osvojio zlato na 50 i 100 m prsno, srebro na 50 m slobodno, dok je hrvatska reprezentacija ostvarila pobjedu u ekipnom dijelu natjecanja. Gabriel se inače natječe na plivačkim prvenstvima, osvojio je brojne medalje na županijskim prvenstvima, ostvaruje norme te nastupa na prvenstvima Hrvatske.

Na prijemu su u pratnji Gabriela bile njegove trenerice Katarina Turčinović, mag. cin. i Ana Lučić, mag cin.“

Foto Grad Pula
Foto Grad Pula

Dodajmo da je Gabriel pohađao osnovnu školu u rodnoj Vižinadi, tijekom koje je bio član Plivačkog kluba Poreč. Upisom u gimnaziju u Pulu postao je član Arene a malo zatim i hrvatske reprezentacije. Čestitamo i želimo mu puno novih uspjeha!

Foto Grad Pula

policija mup mjerenje brzine radar

Radari u Istri u četvrtak 18. svibnja 2023.

Foto USB Poreč

POREČ: Otvoreni upisi u Ljetni plesni kamp USB-a