in

Istarski borac osvojio deseti naslov ekipnih državnih prvaka

Judo klub Istarski borac Pula

Judo klub Istarski borac osvojio je deseti uzastopni naslov ekipnih državnih prvaka, te dvanaesti sveukupno.

Na završnici 1.hrvatske judo lige održane u Svetoj Nedelji trebalo je snage odmjeriti osam klubova, no čak su četiri kluba u posljednji trenutak otkazala nastup, pa se o naslovu prvaka odlučivalo u četveromeču između Dubrovnika, Pande iz Zagreba, Sakure iz Svete Nedelje i Istarskog borca.

Puljani su nastupili bez najjačih aduta Dominika Družete i Roberta Klačara. Družeta je u završnoj fazi rehabilitacije nakon operacija koljena i šake, a Klačar je netom operirao rame. Tako je odluka pala da se u ligi nastupi isključivo sa vlastitim mladim snagama, te bez pojačanja „sa strane“, sa slijedećim sastavom: Dani Klačar do 66 kg, Edvard Radolović i Paolo Krajcar do 73 kg, Juraj Teković do 81 kg, David Sokolović i Fran Radolović do 90 kg, te Marko Džin preko 90 kg.

U prvom meču ostvarena je pobjeda protiv Sakure rezultatom 3:2. Meč je pobjedom otvorio Dani Klačar koji je zahvatom u parteru svladao Franju Kufeka. Na 2:0 povisio je Edvard Radolović koji je bacanjem pred kraj borbe slavio protiv iskusnog Karla Lackovića. Zatim su dva Sakurina pojačanja izjednačila rezultat. Prvo je Dominik Sumpor svladao Juraja Tekovića, a zatim Lovre Barišić Frana Radolovića. Odlučujući bod za Puljane donio je David Sokolović protiv Filipa Žagara.

Drugi meč protiv Dubrovnika Klačar je otvorio brzom pobjedom protiv Ivana Prce. Potom je Krajcar na bodove ostvario pobjedu protiv Denisa Bečića, a Juraj Teković je otklonio sve dvojbe sjajnim iponom nad Nikom Čeovićem. Po obavljenom poslu Sokolović je svladao Josipa Šimunovića, a Fran Radolović je poražen od Ante Raguža za konačnih 4:1.

Odlučujući meč protiv Pande otvorio je pobjedom Klačar, koji je Filipa Cveka svladao nožnim bacanjem, i potom posao završio parternom tehnikom.  Zatim je neizvjesna borba između Edvarda Radolovića i Martina Sabolića otišla u produžetak, u kojemu je dvojbenom sudačkom odlukom pobjeda pripala Saboliću. Zatim Dino Strmotić pobjedom protiv Juraja Tekovića preokreće rezultat u Pandinu korist. No Puljani se ne predaju, te prvo Sokolović već u prvom napadu ostvaruje ipon protiv Filipa Zadre, a zatim Radolović na bodove ostvaruje pobjedu protiv Antona Petrovića za 3:2 za Istarski borac.

Istarski borac naslove prvaka osvajao je 2008. i 2009. godine, pa je nakon dvije godine na drugom mjestu ponovno osvojio naslov 2012. i započeo niz koji traje do danas.

Izvor Judo klub Istarski borac Pula

policija pixsell ne uzimaj više

Kazna 27.000kn: Vozio pijan, odbio test na droge, vrijeđao policajce…

Prva nagrada Zvonimiru Periću

VRSAR: Odabrani najbolji radovi na foto natječaju Montraker