in

ISTARSKI BORAC: Paolo Krajcar prvak, a Nikola Milovanović viceprvak Hrvatske

Foto Judo klub Istarski borac - Paolo Krajcar

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i kadete održanom u Zagrebu, u dvorani Sutinska Vrela, nastupalo je 263 natjecatelja iz 47 klubova. Ovo prvenstvo Hrvatske okupilo je rekordan broj kadeta. Članovi JK Istarski borac osvojili su ekipno treće mjesto u muškoj konkurenciji. Paolo Krajcar posto je prvak države u težinskoj kategoriji do 73 kilograma. Natjecanje je otvorio brzim pobjedama protiv Matković Ante (JK Pujanke) i Šušković Enza ( JK Zagreb). Četvrtfinalna borba bila je prvi veći izazov za Krajcara. Nakon neodlučenog rezultata, borba se na stavila u golden scoru, te je Paolo nakon skoro 12 minuta borbe uspio plasirati nožno bacanje za prolazak u polufinale. U polufinalnom dvoboju protiv Koncilija Dana (JK Zagreb), Krajcar je na jednaki način u golden scoru minimalnom ostvarenom prednošću osigurao finale.

Foto JD Istarski borac Pula

U finalnom dvoboju protiv Nikole Škaleca (JK Profectus Samobor), Krajcar je dominanto s dva bacanje riješio borbu u svoju koristi i zasluženo postao kadetski prvak države.

Foto Jk Istarski borac Pula
Foto Judo klub Istarski borac Pula

Nikola Milovanović postao je viceprvak države u težinskoj kategoriji do 66 kilograma. Nikola je ostvario tri brze i dominantne pobjede nad Adrianom Hranjecom (JK Osijek), Fredijem Pavlovićem (JK Profectus Samobor) i Rokom Antunovićem (JK Pujanke). Polufinalni dvoboj protiv Ivana Katić (JK Osijek) bio je prvi veći izazov za Milovanovića koji je kombinacijom bacanja i zahvatom držanja u parteru uspio izboriti finale. U finalnom dvoboju Luka Katić (JK Osijek) uspio je sredinom borbe ostvariti minimalnu prednost koju Nikola nije uspio stići do kraja borbe.

Izvor Judo klub Istarski borac

hotel maestra novigrad aminess

NOVIGRAD: Nakon obnove “teške” 35 milijuna kuna otvoren hotel Aminess Maestral

IN MEMORIAM: Ratko Babić (1954.-2022.), dobri duh svake porečke fešte