in

Istrian Spring Trophies – Biciklisti odvozili 750 km, ostvareno više od 5.000 noćenja

Foto Mario Stiehl - Istrian Spring Trophy

ISTRIAN SPRING TROPHIES 2022  – 14 dana, 30 profesionalnih biciklističkih timova iz 14 zemalja i 4 kontinenta, maksimalnih 176 natjecatelja, lijepo vrijeme, veliki entuzijazam i motivacija natjecatelja obilježili Istrian Spring Trophiese 2022!

Triptih tri profesionalne biciklističke utrkepod krovnim imenom Istrian Spirng Trophies koncept je koji u Istru početkom ožujka privlači mnogobrojne profesionalne biciklističke timove iz cijelog svijeta. U tri utrke, od kojih je jedna četverodnevna, biciklisti su odvozili 750 km, od čega je čak 440 km odvoženo u tri etape Istrian Spring Trophyja.

Foto Istrian Spring Trophy biciklisti antenal
Foto Istrian Spring Trophy

Ono po čemu se ističu natjecatelji Istrian Spring Trophiesa jest činjenica da iz godine u godinu sudjeluju sve bolje rangirani međunarodni i domaći biciklisti te mnogi drugi biciklistički talenti od kojih se očekuju odlične karijere. Istrian Spring Trophies sa tradicijom od preko 20 godina oduvijek su bili “početne točke” karijera nekih od najboljih biciklista svijeta.

Aktualni, dvostruki pobjednik Tour de Francea, Tadej Pogačar iz tima UAE Team Emirates pred samo 4 godine nastupio je na jednoj od utrka Istrian Spring Trophiesa. Bila je to 2018. godina, a samo 2 godine nakon toga osvojio je svoj prvi Tour de France!

Važno je istaknuti i kako na utrkama sada već redovno nastupaju timovi koji su sudionici nekih od najpoznatijih utrka na svijetu poput Gira d’Italia, pa su tako ove godine nastupili timovi Bardiani CSF Faizane’ te Drone Hopper – Androni Giocattoli iz Italije koju će uskoro nastupiti i na samom Giru d’Italia!

Foto Istrian Spring Trophy
Foto Istrian Spring Trophy

Tijekom utrka, u dubokoj predsezoni u veljači i ožujku destinacija Istre bilježi svake godine veći broj ostvarenih noćenja. U smještajnim objektima ove je godine za vrijeme i zbog samih utrka zabilježeno ukupno 5.000 ostvarenih noćenja!

Dugoročni cilj projekta je pozicionirati se kao sportsko – turistička manifestacija koja unutar 15 dana (od čega na natjecanja za sada odlazi 6 dana) momčadima među kojima je, primjerice, Team Novo Nordisk sa svojih čak 8 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, ponuditi suradnju na razmjeni onih sadržaja koji u prvi plan stavljaju upravo Istru kroz prizmu atraktivne turističke, biciklističke i cikloturističke destinacije. Naime, dobre fotografije biciklističkih lokacija i ruta te video sadržaji su, nakon samih rezultata, važan alat u pozicioniranju cikloturizma i profesionalnog biciklizma općenito te ih smatramo zbog toga i najboljim ambasadorima istarske predsezone, a koja može utjecati na donošenje odluke o Istri kao destinaciji vrijednoj posjeta i u sezoni…

Ove godine Istrian Spring Trophies podignuli su i ljestvicu medijske praćenosti te ujedno zahvaljujemo onim medijima koji su sadržaj prepoznali dovoljno privlačnim za svoju publiku:

Članovi organizacije od srca zahvaljuju svim službenicima osiguranja i policije, svim predstavnicima sponzora i partnera projekta, uključujući i domaćine po svim gradovima i općinama Istre gdje je karavana imala startne i ciljne linije, svim načelnicima, gradonačelnicima, direktorima i direktoricama turističkih zajednica, svim urednicima, novinarima i fotoreporterima koji su pratili pojedine utrke, ali i svim ljudima dobre, sportske volje koji podupiru daljnji razvoj Istrian Spring Trophiesa prema još boljoj i jačoj manifestaciji dogodine, priopćio je organizator.

Službena Facebook stranica Istrian Spring Trophies: https://www.facebook.com/IstrianSpringTrophies

ljetni kamp

POREČ: Predupisi u Ljetni kamp od 18. travnja

dopunsko zdravstveno osiguranje hzzo

PRIJEVARA: Iz HZZO-a objavili važno upozorenje. Ne nasjedajte na ove ponude