in

PRIJEVARA: Iz HZZO-a objavili važno upozorenje. Ne nasjedajte na ove ponude

Ilustracija HZZO

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje upozorili  su građane da ne nasjedaju na pokušaje telefonskih prijevara gdje prevaranti nude razne usluge i aparate.

HZZO obavlja samo one poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama, a djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Iz HZZO su također pozvali građane koji se nađu u takvoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji.

Ovih dana ponavljaju se pokušaji prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te telefonskim putem nude određene usluge i proizvode.

Primjerice, jedna je osiguranica iz Zagreba prijavila kako je sa skrivenog telefonskog broja primila poziv od osobe koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a te ponudila pojas za vratnu kralježnicu, tvrdeći joj da “baš ona, jedna od tisuću ljudi, koje je HZZO izabrao”. Osoba se nije željela predstaviti imenom i prezimenom, te je komunicirala neljubazno i verbalno agresivno.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.poslovni.hr/hrvatska/iz-hzzo-a-objavili-vazno-upozorenje-gradanima-ne-nasjedajte-na-ove-ponude-4332304

Foto Istrian Spring Trophy 2022 biciklisti antenal

Istrian Spring Trophies – Biciklisti odvozili 750 km, ostvareno više od 5.000 noćenja

miletić ministrica kulture suzana jašić

Otvoren stalni postav Etnografskog muzeja Istre – Predstavljeni Ćićka i Šavrinka vinar iz Momjana, ribar iz Fažane, porečki turizam…