in

Kraljevsku etapu od VIŽINADE do MOTOVUNA pobijedio Filippo Zana, u nedjelju biciklisti voze od Marčane do Umaga

Odličan 3. dan Istrian Spring Trophyja – 3 istarske međunarodne biciklističke utrke na odličnom su putu da se podignu na još viši nivo, a Istra se zbog njih pomalo pretvara u hrvatsku biciklističku regiju

Među pobjednicima današnje kraljevske etape od Vižinade do Motovuna s posebnim oprtaljskim usponom, prve kategorije, potvrdili su se biciklistički teamovi: Bardiani CSV Faizane, Equipo Kern Pharma, Jumbo Visma Cycling i Team Vorarlberg

∙ Član izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza Alan Košić pratio je utrku te potvrdio kvalitetu i nastojanja organizatora: Istrian Spring Trophies utrke su besprijekorne organizacije na dobrome putu da se s visokog nivoa podignu na još viši, a Istra zbog njih pomalo postaje hrvatska biciklistička regija

∙ Sutra, zadnjega dana Istrian Spring Trophyja, vozi se zadnja etapa od Marčane do Umaga duljine 143 km

Timovi iz cijelog svijeta

U subotu je u osunčanoj Istri 29 timova iz cijeloga svijeta odvozilo treći dan posljednje utrke među Trofejima Istarskog Proljeća /Istrian Spring Trophies, odnosno 17. po redu Istrian Trophyja etapom od Vižinade do Motovuna s usponom kod Oprtlja zbog čega je današnja etapa i sa strane Hrvatskog biciklističkog Saveza ocijenjena – kraljevskom.

– Aktion/Rennszene – Querformat – quer – horizontal – Event/Veranstaltung: – Ort/Location: – Region:- Land/Country: – Datum/Date: 2020

Pobjednik utrke bio je član talijanskog Bardiani CSV Faizane Pro Cycling teama Filippo Zana, koji je u cilj na samom vrhu Motovuna ušao nakon 3h, 56 min i 02 sec. Sekundu nakon, za njim je motovunski cilj osvojio predstavnik španjolskog teama Equipo Kern Pharma, Savva Novikov, a treći je bio Finn Fisher – Black Finn iz Jumbo Visma Development Teama.

Žutu majicu osvojio je Filippo Zana, plavu majicu njegov kolega iz Bardiani CSV Faizane Filippo Fiorelli, dok je zelenu osvojio Alexis Guerin iz Teama Vorarlberg.

Utrka je obuhvaćala i sprinterske, ali i brdovite etape,  s nekoliko ciljeva te je zbog odličnih istarskih geografskih predispozicija i prirodne ljepote oduševila natjecatelje.

Svoje zadovoljstvo nije krio niti gost današnje utrke, član Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza, Alan Košić koji je utrku ocijenio odličnom:

“Ovo danas zaista jest bila kraljevska etapa. Organizacija je besprijekorna, sve je prošlo u najboljem redu, a posebno me veseli da je na Istrian Spring Trophiesima ove godine toliko timova iz različitih zemalja svijeta. Možda najveća prijetnja ovom događanju bila je situacija s Covidom – 19 uoči natjecanja, međutim u organizaciji je očito sve pogođeno jer u 15 dana nitko nije pozitivan, a danas smo se ispred HBS-a i sami uvjerili da je na terenu sve po propisima, da se nose maskice i poštuju ostale mjere zaštite.”

Košić je, također, istaknuo i činjenicu da je predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza, Tomislav Zadro, upravo prije nekoliko dana odabran među 15 predstavnika Europske biciklističke federacije koji će sudjelovati u donošenju odluka Svjetske biciklističke federacije (UCI) čemu su zasigurno pomogle i ovogodišnje utrke Istrian Spring Trophiesa. Po Košićevoj ocjeni ove utrke spremne su za podizanje na još viši nivo, a Istra zbog njih pomalo postaje hrvatska biciklistička regija, priopćeno je iz organizacije ove utrke.

POREČ: Boćalište u Špadićima dobilo nove društvene prostore za druženje građana

Mladi porečki rukometaši pobijedili Puljane i Labinjane