in

Mladi porečki Horizontovci među najboljim hrvatskim jedriličarima u Crikvenici

Foto Jedriličarski klub Horizont

Ovog vikenda u Crikvenici odjedrena je prva u nizu od 4 izborne regate. Obilježili su je loši vremenski uvjeti uz jaku kišu, buru, koju pahuljicu snijega i puno čekanja na kopnu. Unatoč lošim uvjetima, uspjela su se odjedriti 3 plova, od kojih je jedan bio po vrlo slabom vjetru a druga dva po buri koja je učestalo mijenjala svoju jačinu i smjer te time stvarala probleme i samim organizatorima kod postavljanja regatnog polja.

Foto Jedriličarski klub Horizont
Foto Jedriličarski klub Horizont

Boje porečkog JK Horizont branili su Franco Enrico Suarez Radin i David Nicoletti koji su uz velik trud uspjeli izboriti nastup među top 80 najboljih hrvatskih optimista.

-Naši jedriličari su zauzeli 71. i 72. mjesto uz to da su u drugom plovu imali diskvalifikaciju zbog uranjenog starta (BFD).Naši optimisti, iako ne tako zadovoljni postignutim rezultatom, ostaju optimistični i iz Crikvenice odlaze puni iskustva i želje za postizanjem novih rezultata. 

Na sljedeću priliku neće trebati čekati dugo jer ih već sljedećeg vikenda očekuje 2. izborna regata koja će se jedriti na domaćem polju ispred Poreča, saznajemo od trenera Mateja Rapića.

VIŽINADA: U subotu eko akcija čišćenja okoliša

Capak i Božinović - Foto Vlada Rh

Sprema se veliko popuštanje mjera za Uskrs