in

Sprema se veliko popuštanje mjera za Uskrs

Capak i Božinović - Foto Vlada Rh

ZA USKRS je moguće veliko popuštanje epidemioloških mjera. Portalu Index potvrdio je dobro upućen izvor blizak Stožeru. Ukidanje covid-potvrda, ali ostaju u sustavu zdravstva i socijalne skrbi

“Epidemiološka situacija je u proteklom razdoblju bila u silaznoj fazi. O svemu se još raspravlja, nije postignut konačan dogovor o tome koje će se sve mjere popustiti”, rekao je naš sugovornik.

Covid-potvrde bi , doznajemo, trebale ostati samo u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, dok bi se u javnim službama potpuno ukinule. Ukinule bi se i za privatne svečanosti. No postoji mogućnost da ostanu za velika okupljanja u zatvorenom. 

Velika popuštanja za okupljanja, ugostiteljskim objektima radno vrijeme vjerojatno više neće biti ograničeno

Što se okupljanja na otvorenim prostorima tiče, kako sada stvari stoje, više neće biti ograničenja u broju ljudi na otvorenim prostorima, bez obzira na covid-potvrde. 

Izgledno je i da od Uskrsa više neće biti ograničenja što se tiče radnog vremena ugostiteljskih objekata. Sada je radno vrijeme ugostiteljskim objektima, klubovima i casinima ograničeno do 2 sata. Od Uskrsa bi trebali moći raditi bez vremenskog ograničenja, barem kad je o epidemiološkim pravilima riječ.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/sprema-se-veliko-popustanje-mjera-za-uskrs/2353740.aspx

Foto Jedriličarski klub Horizont

Mladi porečki Horizontovci među najboljim hrvatskim jedriličarima u Crikvenici

Višnjanski proljetni đir u nedjelju za ljubitelje biciklizma