in

Muška ekipa porečke Balote osvojila zlato i put na Svjetsko prvenstvo u Izrael

Odbojkaši Srednje škole Mate Balote Poreč

U utorak 4. listopada, umaški Stella Maris bio je domaćin županijskog prvenstva iz odbojke na pijesku za srednje škole. Sudjelovalo je ukupno 28 ekipa (14 muških i 14 ženskih), a među njima i učenice i učenici Srednje Škole Mate Balote iz Poreča. Dok se ženska ekipa u sastavu Josipa Rigo, Lana Šustereiter, Ema Poropat, Sara Želimorski i Nina Pulić u iznimno jakoj konkurenciji nije uspjela plasirati u polufinale, muška četvorka u sastavu Teo Popović, Nicolas Sodomaco, Vedran Buršić i Luka Malinarich je osvojila zlato!

Pobijedivši u kvalifikacijama ekonomiste iz Pule, te u dramatičnoj utakmici ekipu Leonarda Talijanske srednje škole Leonardo da Vinci,  dečki su izborili polufinale. Ostalo je bilo samo odrađivanje posla, rekao nam je jedan od igrača, porečki maturant Teo Popović.

Od porečkih učenika je tako u polufinalu stradala ekipa Lipa SŠ za ugostiteljstvo i turizam iz Pule, a u finalu ekipa Zmaja Srednje škole Vladimir Gortan iz Buja. Njihov trener Miroslav Vranić je čestitao svima, a posebice muškoj ekipi koja je ovim rezultatom ostvarila pravo odlaska na Svjetsko školsko prvenstvo koje će se održati u Izraelu sljedeće godine u svibnju.

Čestitke svima na sudjelovanju, a zlatnim dečkima i njihovom treneru želimo uspješne nastupe na svjetskom prvenstvu u Izraelu!

Orači Istarske županije na državnom natjecanju u Prelogu

Istarska reprezentacija na državnom prvenstvu u oranju

Foto: PU istarska policija štand poreč

POREČ: Punkt istarske policije na biciklističkoj manifestaciji razveselio najmlađe