in

Istarska reprezentacija na državnom prvenstvu u oranju

Orači Istarske županije na državnom natjecanju u Prelogu

U subotu, 8. listopada, u Prelogu je održano 18. natjecanje orača Republike Hrvatske. Istarsku županiju predstavljali su u kategoriji plugova ravnjaka Patrik Momić iz Tara s pomoćnikom Stefanom Brajkom iz Oskoruša kod Momjana, koji su osvojili 11. mjesto. U kategoriji plugova premetnjaka Goran Pištan iz mjesta Varvari kod Poreča s pomoćnikom Morenom Kocijančićem iz Kaštelira plasirali su se na 10. mjestu. 

-Zahvaljujemo organizatorima i svim brojnim sponzorima, poručuju sudionici ovog natjecanja, redom svi članovi Udruge orača Istre.

Hrvatska udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Grad Prelog i Ministarstvo poljoprivrede organizirali su 18. državno natjecanje u oranju na kojem se takmičilo 27 orača – 14 u kategoriji plugova ravnjaka i 13 u kategoriji plugova premetnjaka.

Prvo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije. Drugo mjesto pripalo je Mihaelu Sklizoviću iz Osječko-baranjske, a treće Željku Goldašiću iz Karlovačke županije. Prvo mjesto u kategoriji premetnjaka osvojio je Zoran Piskać iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Drugo mjesto pripalo je Josipu Martinoviću iz Koprivničko-križevačke, a treće Mateju Vuksanoviću iz Brodsko-posavske županije.

Istrani na državno natjecanju u oranju
Istrani na državno natjecanju u oranju

Pobjednik natjecanja iz svake kategorije ostvario je pravo sudjelovanja na Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Estoniji.

Istrani, da bi mogli sudjelovati na ovom državom natjecanju, početkom kolovozu održali su u Poreču županijsko natjecanje. Kod ravnjaka prvo je mjesto osvojio Patrik Momić, a kod premetnjaka Goran Pištan.

Istrani na državnom natjecanju u oranju
Istrani na državnom natjecanju u oranju

Foto Općina Žminj - Komemoracija u Kresinima

ŽMINJ: Komemoracija u znak sjećanja na zločin iz 1943. – Najmlađa žrtva imala je samo 6 mjeseci

Odbojkaši Srednje škole Mate Balote Poreč

Muška ekipa porečke Balote osvojila zlato i put na Svjetsko prvenstvo u Izrael