in

POREČ: Punkt istarske policije na biciklističkoj manifestaciji razveselio najmlađe

Foto: PU istarska

Osim što su sudjelovali u osiguranju biciklističke manifestacije, policijski službenici uključili su se i postavljanjem preventivnog info punkta na EXPO dijelu utrke  

Foto: PU istarska djeca motocikl policija
Foto: PU istarska

U sklopu Međunarodne biciklističke manifestacije Istria300, od 6. do 8. listopada, policijski službenici Poslova prevencije Ureda načelnika, Postaje prometne policije Pula i Policijske postaje Poreč svakodnevno su održali informativno edukativni info punkt s korisnim informacijama iz domene rada kriminalističke prevencije i prometne preventive.

Foto: PU istarska policija štand poreč simulator motor djeca
Foto: PU istarska


Tako su se zainteresirani trkači, njihova pratnja, ali i svi vlasnici bicikala kroz poslove kriminalističke prevencije mogli upoznati kako mogu zaštiti svoje bicikle kada ih ostavljaju na javnim površinama. Za sve koji su se željeli uvjeriti koliko je opasno konzumirati alkohol i obavljati neke jednostavne svakodnevne radnje, policijski službenici pripremili su zanimljivu interaktivnu radionicu otključavanja brave vrata kada se nose tzv. „pijane naočale“ različitih koncentracija alkohola, dok je najmlađa populacija upoznata sa zakonskim odredbama zabrane konzumacije alkohola i rizičnim ponašanjima kroz materijale nacionalnog preventivnog projekta ”Zdrav za pet”.

Najveće zanimanje je izazvao simulator vožnje motocikla i mopeda na kojem su građani mogli oprobati svoje vozačke vještine, a policijski službenici upozoravali su ih na pogreške koje su počinili kada su na simulatoru izazvali sudar.

Postaja prometne policije Pula prezentirala rad specijalnog policijskog vozila presretača te su policijski službenici ukazali na nužnost poštivanja propisane brzine kretanja, s obzirom da je brzina jedan od vodećih uzročnika stradavanja osoba u prometu s najtežim posljedicama.

Zanimanje najmlađih je svakako privukao službeni policijski motocikl, na kojem su se svi željeli fotografirati, dok su starije više zanimali podaci o snazi i težini motora, ali svi su zaključili da vožnja takvim motociklima nije jednostavna i potrebno je puno spretnosti i pažnje.

Foto: PU istarska

Odbojkaši Srednje škole Mate Balote Poreč

Muška ekipa porečke Balote osvojila zlato i put na Svjetsko prvenstvo u Izrael

Nika Fornažar u Crnoj Gori

POREČ: Nika Fornažar uspješna na Europa Cupu u Crnoj Gori