in

NA POREČKOM TRIATLONU 400 NATJECATELJA – prva mjesta Hrvatima Željki Šaban Miličić i Andreju Vištici

Foto Plava laguna PR

Poreč je danas bio domaćin vrlo značajnom sportskom događaju koji je okupio 400 natjecatelja iz 17 država sa svih strana svijeta – olimpijskom triatlonu – odnosno prvoj utrci IRONMAN®, brendiranoj kao Plava Laguna 5150 triatlon. Natjecanje se unatoč lošem vremenu odvijalo na atraktivnoj stazi od 50 kilometara i 750 metara kroz Zelenu lagunu, okolicu Poreča i Funtanu. Plivačka trasa od 750 metara započela je na plaži ispred hotela Molindrio, a zatim je uslijedila biciklistička trasa od 40 kilometara koja je natjecatelje vodila do obližnjeg akvaparka. Trkačka dionica duga 10 kilometara kretala se lungomareom do središta grada i nazad do ciljnog luka ispred hotela Molindrio.

U ženskoj kategoriji prva tri mjesta osvojile su Željka Šaban Miličić (HR), Maruša Klemenc (HR), te Elizabeta Vitasović (SLO).

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Andrej Vištica (HR), ujedno i ambasador utrke, a nakon njega u cilj je ušao  Klemen Bojanc (SLO), te za njime Sebastian Czerny (AUS).

U štafetnom natjecanju od ukupno devet štafetnih timova prvo mjesto osvojili su natjecatelji iz Istrabike.com Team (HR), Team Barakeri (HR), te Team Pink Bora (HR).

U muškoj PRO kategoriji, prvo mjesto osvojio je Andrej Vištica (HR), a u ženskoj PRO kategoriji Željka Šaban Miličić (HR).

Utrka je započela u 7 sati i 10 minuta. Iako je vremenska prognoza predviđala loše vrijeme, jaku buru i visoke valove, zbog čega je plivačka trasa bila skraćena od izvorno planiranih 1,5 kilometara za pola, dakle na 750 metara, sveukupna utrka je bila i više nego uzbudljiva. Prijavilo se mnogo triatlonaca iz Slovenije, Češke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske i Novog Zelanda. Dok je nekima ova utrka bila samo zagrijavanje, drugi su se okušali prvi put u ovoj disciplini, s obzirom da je format 5150 dostupan mnogim sportašima svih sposobnosti.

-U ovih godinu dana je jako puno napravljeno. Stečeno je veliko iskustvo zahvaljujući odličnoj suradnji koja je postignuta sa World Triathlon Corporation, nositeljem IRONMAN® licence. Općenito, velika povezanost Plave Lagune i sporta, te želja cjelokupne destinacije dovela je ovaj zahtjevni event u Poreč. Za gotovo 400 natjecatelja brinulo se oko 150 volontera i službenog osoblja. Također, event ne bi bio moguć bez podrške javnog sektora koji su podržavi ovaj događaj u financijskom, infrastrukturnom i organizacijskom smislu, te mnogih sponzora. Vjerujemo da će prvi Plava Laguna 5150 triatlon Poreč prerasti u tradicionalno okupljanje triatlonaca, poručuju iz Plave Lagune.

Plava Laguna potpisala je dvogodišnju suradnju sa World Triatlon Corporation, stoga će Poreč i iduće godine biti domaćin ovom triatlonu.

Klinika za ortopediju Lovran financijski najbolja hrvatska bolnica – najgubitaš KBC Zagreb

SJEĆATE LI SE YUGOTOURSA? Radnici nekoć moćne agencije došli u Poreč iz cijelog svijeta na inicijativu Rajka Macure