in

Najznačajniji sportski događaj u Vrsaru – Danas, 23.2., dvoboj reprezentacija Hrvatske i Španjolske

Foto Tanja Kocijančić - Vrsar, dvorana Saline, presica Hrvatskog stolnoteniskog saveza

Vrsar je spreman i željno iščekuje zasigurno najznačajniji sportski događaj u povijesti ovog malog mjesta. Danas, 23. veljače, u 15 sati u dvorani Saline igra se kvalifikacijski susret za plasman na Europsko prvenstvo između Hrvatske i Španjolske.

Zbog toga je jučer u dvorani Saline održana konferencija za medije na kojoj su bili predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac, direktor HSTS-a Renato Čengić, izbornik reprezentacije Neven Karković te igrač Tomislav Pucar, uz domaćina, direktora dvorane Antonio Đaković koji je istaknuo da je sve spremno za utakmicu te kako se nada ispunjenim tribinama.


OVa je utakmica prilika da najbolji hrvatski stolnotenisači izbore Euro, koje se u rujnu igra u švedskom gradu Malmöu. Hrvatska je prva u skupini s 2-0, Austrija ima 1-1, a Španjolska 0-2. Pobjeda u Vrsaru znači direktan plasman EP.

Foto Tanja Kocijančić vrsar saline dvorana utakmica pkalat reprezentacija
Foto Tanja Kocijančić


– Nažalost, Tomislav Pucar je proteklog vikenda zadobio ozljedu vrata tako da gotovo do samog početka susreta sa Španjolcima nismo sigurni hoće li nastupiti. Svakako ćemo dati sve od sebe kako bi Pucar osposobili za susret, ali nećemo bilo što riskirati – otkrio je karte hrvatski izbornik Neven Karković, na što se nadovezao Tomislav Pucar.
– Volio bih svakako zaigrati pred istarskom publikom, ali vrat mi je još uvijek malo ukočen. I bez mene imamo odličnu ekipu.

Izbornik, osim Pucara, ima na raspolaganju Andreja Gaćinu, Filipa Zeljka i Franu Kojića. Inače, Hrvatska je Španjolce upoznala krajem studenog u Granadi. I pobijedila ih 3:1.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić


– Nama je svakako olakšavajuća okolnost u Granadi bila, kao što će biti i tu, što ne igra njihov prvi reket Alvaro Robles. No, Španjolska ima puno mladih potentnih igrača sve konkurentnijih na europskoj razini i već na meču u Granadi su pokazali koliko mogu biti neugodni. I tamo smo morali, a morat ćemo i ovdje u Vrsaru dati svoj maksimum kako bismo upisali pobjedu – zaključio je Karković.

Pobjedu nad Španjolskom naravno očekuje i čelni čovjek HSTS-a, Zoran Primorac.
– Zahvalio bih se našim domaćinima u Vrsaru, ovdašnjem stolnoteniskom klubu, našem Mikiju (op.a. Miodrag Banjac) i načelniku Općine Vrsar Ivanu Gerometti na njihovoj podršci i trudu te što su nas zaista vrhunski ugostili. U jako smo dobroj poziciji što se tiče kvalifikacija i vjerujem kako ćemo iskoristiti već ovu prvu meč loptu u Vrsaru i plasirati se na EP. Pozivam sve ljubitelje stolnog tenisa u vrsarsku dvoranu i podrže reprezentativce na putu do pobjede – rekao je Primorac.

Direktor HSTS-a Renato Čengić objasnio je tko je ovih dana sve u Vrsaru.
– U tijeku je kamp HSTS-a na kojem su kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke, a održava se drugu godinu uzastopce. Ovaj susret se uklopio kao idealna promocija našeg sporta. Želja nam je da se stolni tenis u Istri nametne kao važan sport, a Istra je dala i puno igrača i trenera. Pokazala se kao sjajna regija za stolni tenis, pogotovo još i izgradnjom ove odlične dvorane, rekao je Čengić. 


Inače, stolnoteniska delegacija je u srijedu imala intenzivan raspored, a dio toga je bio i posjet kod načelnika Općine Vrsara, Ivana Geromette. Razgovaralo se o budućim projektima, kojih će zasigurno biti.
– Ovo nam je kruna svih dosadašnjih akcija – istaknuo je trener STK Vrsar, Miodrag Banjac te dodao:
– Te 2005. hrvatska muška seniorska reprezentacija igrala je s Austrijom u Puli. Nakon 18 godina Vrsar će biti drugo mjesto u Istri koje će ugostiti našu seniorsku mušku reprezentaciju. Moram istaknuti kako u svim tim projektima imamo veliku podršku svih struktura, općine Vrsar, saveza sportova Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije itd. Kao i hotelske kuće Maistra. Osmislili smo cijeli program za susret, a nadam se da će i tribine biti popunjene. Mi smo malo mjesto, ali računam na stolnoteniske zaljubljenike iz Istre. Satnica je malo zeznuta jer je radni dan, ali nadamo se najboljem. Moram se zahvaliti Andrei Darreru, predsjedniku STK Vrsar, i Petri Pulić, tajnici kluba, zbog odlične suradnje u organizaciji ovog događaja, kao i načelniku Ivanu Gerometti, te Klari Trošt Lesić, direktorici TZ-a Vrsar, jer su nam bili velika podrška u ovom projektu – zaključio je Banjac.

Za kraj spomenimo kako je ulaz za gledatelje u dvoranu Saline – besplatan.

Skupina A4: Španjolska – Hrvatska 3:1, Španjolska – Austrija 2.3, Hrvatska – Austrija 3:2, Hrvatska – Španjolska, Austrija – Španjolska, Austrija – Hrvatska
Poredak: Hrvatska 2-0, Austrija 1-1, Španjolska 0-2.

Izvor Hrvatski stolnoteniski savez

Za sve one koji neće moći doći u dvoranu na meč osiguran je live stream od 15 sati.  
Susret možete pratiti na linku https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1579100

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča poraženi u drugom kolu Lige za prvaka

Foto Pixabay - Roberto Barresi vjetar bura more nevrijeme

Velika promjena vremena na kraju veljače. Snijeg moguć i uz obalu