in

TAR: TZ bilježi odličnu popunjenost kampova, daleko veću nego prošle godine

Lanterna - Foto TZ Tar-Vabriga

U razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja na području Turističke zajednice općine Tar-Vabriga ostvareno je ukupno 43.400 noćenja i 7.400 dolazaka. Na dan 4. lipnja na tom području boravilo je 4.200 turista, što je za 1.000 više nego jučer.

Tar – Foto TZ Tar-Vabriga

Kako doznajemo od direktorice TZ-a Sanje Žužić, lani u ovo vrijeme ostvareno je ukupno 5.200 noćenja i 1.260 dolazaka.

-Ove su godine navedenih 43.400 noćenja ostvarili najviše gosti iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Austrije,  Poljske te Italije. Trenutno su otvoreni kampovi Premium Camping resort koji je s radom počeo 23. travnja, zatim FKK  Solaris koji je otvoren 30. travnja te Boutique Camping Santa Marina koji je startao 20. svibnja. Lani nije bilo tako – otvorenje kampova uslijedilo je krajem svibnja (Solaris i Lanterna) odnosno početkom lipnja (Santa Marina), odnosno mjesec dana kasnije nego u ovoj godini.

Tradicionalno gosti najviše borave u kampovima Lanterna i Solaris , te u boutique kampu Santa Marina, ističe direktorica Žužić.

U privatnom smještaju kumulativno do kraja svibnja ostvarili su 4.965 noćenja, dok su u istom razdoblju lani ostvarili  svega 2.225 noćenja.

-Trenutno kod nas boravi 3.200 gostiju. Najave za lipanj, kao i za glavni dio sezone „špicu“ su jako dobre i optimistične što nas posebno veseli, te se nadamo da će se ove optimistične najave u konačnici i ostvariti.

Tarska vala – Foto TZ Tar-Vabriga

I u budućem razdoblju naglasak svakako treba biti stavljen na odgovorno ponašanje cijele zajednice, pridržavanje propisanih mjera kao i postizanje higijenskih standarada, budući da je  percepcija sigurnosti, jedan od osnovnih motiva dolaska u destinaciju, a visoka zdravstvena sigurnost gostiju, naš prioritet.

NATALI BANKO i MATEJ VUKOIĆ osvojili srebro na Europskom prvenstvu u Osijeku

NOVIGRAD: Grad pun gostiju, TZ bilježi povećanje noćenja za 50% u odnosu na lani