in

NK FUNTANA: Stižu pojačanja iz Pazina i Poreča

Buršić, Milocani i Šegon - NK Funtana

Nogometni klub Funtana počeo je slagati igračku križaljku za sljedeću godinu u 4. HNL. Dva pojačanja su došla iz NK Pazinke – povratnik Maikol Prenc i Fabian Babić, dok mladi David Štetić dolazi iz porečkog Jadrana. Veliko pojačanje je i ostanak stupa obrane, Sandija Buršića, koji će biti na raspolaganju i sljedeću sezonu.

Maikol  PRenc i Valentino Banić
Maikol Prenc i Valentino Banić

Od odlazaka, za sada radi poslovnih obaveza odlazi Atanas Gjurchinoski. Ovim putem mu se iz kluba zahvaljuju na svemu što je dao za NK Funtanu svih ovih godina, a vrata su mu uvijek otvorena. Novost je da Ivan Palinkaš više neće biti pomoćnik Vjekoslavu Dorčiću.

Trener seniora, Vjekoslav Dorčić, jedva čeka početak priprema za novu sezonu. Zadovoljan je dosadašnjim ostvarenim što se tiče igrača i kaže:

Maikol  Prenc
Maikol Prenc

„Maikol Prenc, nakon kratkog odlaska od 6 mjeseci, vraća se nama. Odličan je igrač kakav nam treba – brz je i može igrati više pozicija. Fabian Babić je desni bočni, igrač kojeg sam želio i nadam se da će se brzo uklopiti kao pojačanje koje nam treba. Štetić iz Jadrana mladi je igrač kojeg sam želio dovesti. Trebamo takve mlade igrače i on će dobiti priliku koju treba iskoristiti.

Ostanak Sandija Buršića daje nam odmah više dimenzije – ima autoritet i poštovanje od suigrača, on je pravi vođa na terenu i daje 100 posto za ekipu. Bit će još dolazaka.“

Početak priprema bit će 28.07.2023. Planiraju odigrati četiri utakmice. Potom je 05.08.2023. slobodan termin, pa slijede Super kup u Poreču 12.08.2023., kup 19.08.2023. i kup 26.08.2023.

Palinkaš i Dorčić - Foto NK Funtana
Palinkaš i Dorčić – Foto NK Funtana

Foto Tanja Kocijančić - Kapelica na groblju u Funtani

U cijelosti obnovljena kapelica na groblju u Funtani. Evo koliko je općina potrošila

Foto TZ Novigrad

Novigrad ima atraktivan program manifestacija za cijelo ljeto – Muzika na svakom kutku, Kids Day, filmovi pod zvijezdama…