in

Novigrad ima atraktivan program manifestacija za cijelo ljeto – Muzika na svakom kutku, Kids Day, filmovi pod zvijezdama…

Foto TZ Novigrad

Nakon sadržajnog i nizom manifestacija ispunjenog lipnja, bogat i sadržajan program u Novigradu za sve generacije i različite ukuse očekuje vas u srpnju i kolovozu. Kreće Stars’n’Town program ljetnih tjednih događanja pod zvjezdanim nebom, a gotovo svakoga dana nudi se doživljaj za goste koji trenutno borave u našem mjestu i obližnjim turističkim destinacijama.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

Poseban doživljaj bit će koncerti Bel canto in Belvedere u jedinstvenom ambijentu gradske lože, jedine u Istri smještene tik uz more, koja će u dva navrata utorkom u srpnju i kolovozu, ugostiti primjerene glazbene sadržaje, od opernih arija uz pratnju klavira do nastupa flaute i gitare. Prve večeri, 11. srpnja, nastupat će Samanta Stell i Nataša Dragun – Duo Magic Flutes.   

Ljetno kino - Foto CMIK - Sebastijan Skoko
Ljetno kino – Foto CMIK – Sebastijan Skoko

Srijeda je rezervirana za Glazbu na svakom kutku i mediteranski glazbeni ugođaj u okviru kojega melodije uličnih glazbenika – od zborova i vokalnih skupina do manjih sastava različitih glazbenih izričaja – dopiru s različitih „kantuna“ starogradske jezgre.

Petkom su na rasporedu projekcije filmskih hitova u ljetnom kinu novigradskog CMIK-a (Centar za manifestacije i kulturu), a ljubitelji filmova na svoje će doći kada će u sklopu programa Movie nights moći uživati u ovim filmskim hitovima: I wanna dance with somebody, Elvis, A star is born, Bohemian Rhapsody.

Blues Festival Novigrad
Foto TZ Novigrad – Veliki trg

Za glazbene poslastice u Prolazu Boška Petrovića, znanom i kao Jazz Corner of Istria, namijenjena su četiri petka tijekom ljeta. Ovaj će dražesni trgić ugostiti ciklus koncerata pod nazivom Live@Jazz corner, a među ostalima će nastupati Spart Jazz Quartet, Leon Brenko Trio, Blues Brajders i Miro Ungar.

Subotnje večeri u pravilu su rezervirane za odličnu zabavu na Velikom trgu uz Piazza Grande Music Nights i nastupe bendova koji će zasigurno dobro zabaviti i rasplesati publiku: The Beatles Revival Band, Pop Gunz, Febra, Griff & Zucchero Celebration Band, Fun Box i dr.

Tu je i Istria Folk Fest, međunarodni festival folklora, kojeg će novigradski Veliki trg ugostiti u tri navrata, dvije večeri u srpnju i jednom u kolovozu. U prvom ciklusu 8. srpnja nastupat će 9 folklornih skupina iz Hrvatske, Poljske i Slovačke.

Nedjelja je dan za najmlađe, ali i cijelu obitelj, koji će na svoje doći raznovrsnim animacijskim programom uličnih umjetnika i zabavljača, akrobata, cirkusanata i žonglera. Kids’ day nedjeljom zapravo je umanjena verzija vrlo uspješnog i popularnog Festivala uličnih čarobnjaka Čarobni NoviGrad, koji se svakog lipnja održava u Novigradu.

Nadalje, 18. i 19. srpnja  održat će se cjelodnevna prodajna izložba rukotvorina obrtnika okupljenih u projektu RUKE, a najzanimljiviji dio njihovog gostovanja u Novigradu bit će kreativne radionice na kojima će i djeca i odrasli moći naučiti nove vještine dekoracije.

U petak 21. srpnja Veliki trg ugostiti će modnu reviju Novigrad-Cittanova Fashion Night  u okviru projekta „Atelier“ na kojoj će se predstaviti kolekcija poznatih hrvatskih dizajnera, a publika će imati priliku uživo vidjeti najnovije trendove i jedinstvene modne kreacije.

U srpnju još možemo izdvojiti Wine, food & beer festChe gusto!“, manifestaciju na kojoj će se ljubitelji dobre hrane i pića u atriju novigradske zajednice Talijana družiti s proizvođačima iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Kraj srpnja donosi tradicionalni sajam hrvatskih proizvođača pod nazivom Domaće je najbolje,dok će Astro party Lunasa i ove godine u centar povijesne jezgre donijeti dašak romantike i mistike, te uobičajene sadržaje – od klasičnog koncerta uz zalazak sunca, preko znanstveno-popularnih predavanja u znaku astronomije, mistike i mitologije, sve do dječjih predstava, scenskih performansa i glazbenih nastupa. Sve to začiniti će se posebnom atmosferom uz ugašenu javnu rasvjetu, svjetlo baklji i svjećica te impozantnu video projekciju na gradskom zvoniku.

Više o novigradskom ljetnom kalendaru događanja doznajte na mrežnim stranicama www.coloursofistria.com te na Facebook stranici Visit Novigrad Cittanova.                                                                                     

Buršić, Milocani i Šegon - NK Funtana

NK FUNTANA: Stižu pojačanja iz Pazina i Poreča

ples na svili USB Poreč - Foto Manuel Paljuh

POREČKO LJETO puno događanja za sve uzraste: La mula de Parenzo Tour, Queen tribute bend, dječja predstava…